Būvējam žogu (Instrukcija) Būvniecība

Būvējam žogu (Instrukcija)

Otrdiena, 26 janvārī, 2016

     Būvējam žogu saviem spēkiem – bez maksas. Žoga uzstādīšanas cena ir atkarīga no daudziem faktoriem. Ja vien kādreiz esat turējis rokā skrūvgriezi, jūs noteikti tiksiet galā. Bet ja ar būvdarbiem nodarboties negribas, var ātri pasūtīt žogu no gatavām plāksnēm. Ķeramies klāt…

1.    Izmērām zemes gabalu, ap kuru būvēsim žogu. Pa perimetru atzīmējam nožogojuma stabiņu vietas un vārtiņu vai vārtu atrašanās vietu.

2.    Nosakām žoga, vārtiņu, vārtu augstumu un, ja vajadzīgs, pāreju augstumu. Оptimālais augstums ir 2 metri, - nav dārgi un pasargās no visur esošajiem kaimiņiem.

3.    Lentveida žoga pamats. Būvējam mūžīgu pamatu. Domājam par sava žoga stabilitāti. Neskopojamies, iebūvējam stiprus tērauda cauruļu balstus ar vismaz 57 mm diametru, atkarībā no izraudzītā žoga augstuma.

4.    Atzīmējam statņu atrašanās vietas. Starp statņiem jābūt vismaz 3 metru attālumam. Zem katra statņa izrokam bedri. Bedres dziļums vismaz 0,6 m,  šķērsvirziena dimensija vismaz 200х200 mm.

Precīzi vertikāli uzstādām balstu stabus. Fiksējam stabus ar koka vai metāla pagaidu spraišļiem.

5.    Turpinām būvēt žogu no gatavajām plāksnēm. Kadstabi izvietoti, pārejam pie bedru pieliešanas ar betona javu. Тikai šāds variants būs ilgmūžīgs un maksimāli drošs. 

6.    Mierīgi nogaidām trīs diennaktis. Ļaujam javai sacietēt, tad piemetinām šķērsdzīslas. Оptimālais variants–tērauda profilcaurules ar šķērsgriezumu 40х25, 60х40.  Divus metrus augstam žogam pietiks, ja piemetināsiet divas šķērsdzīslu rindas. Ja žogs ir augstāks, pievienojam vēl vienu šķērsdszīslu. Neekonomējam, jo nemēdz būt bezmaksas žogu. Taupība te nāks tikai par ļaunu.

7.    Mūsu žogs ir gandrīz gatavs, vēl tikai mazliet jāpiestrādā.Piestiprinām loksnes ar cinkotām skrūvēm. Skrūves ieskrūvējam profila dobumā 250-350 mm attālumā vienu no otras.

8.    Novērtējam savu jauno žogu, aicinām ciemos draugus un paziņas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas