Jelgava: Par 1,7 miljoniem eiro atjaunos divas Jelgavas Vecpilsētas ēkas Ziņas

Jelgava: Par 1,7 miljoniem eiro atjaunos divas Jelgavas Vecpilsētas ēkas

Ceturtdiena, 12 aprīlī, 2018

Jelgavas pašvaldība noslēgusi būvdarbu līgumu par ēku Vecpilsētas ielā 14 un Krišjāņa Barona ielā 50 pārbūvi un restaurāciju, kas kopumā izmaksās 1 784 264 eiro, informēja pašvaldības komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Līga Klismeta.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto projektu īstenos SIA "ReRe meistari". Plānots, ka darbi objektā sāksies maijā un noslēgsies 2019.gada beigās. Būvdarbu līguma kopējā summa ir 1 784 264 eiro, bet būvuzraudzību veiks SIA "Jurēvičs un partneri" par 31 581 eiro.

Saskaņā ar projekta ieceri, restaurējot un pārbūvējot valsts nozīmes arhitektūras pieminekli - ēku Vecpilsētas ielā 14 - un ar to saistīto infrastruktūru - ēku Krišjāņa Barona ielā 50 -, Jelgavā veidos jaunu tūrisma objektu - Zemgales restaurācijas centru. Centrs nodrošinās restauratoru darbnīcu pieejamību kultūrvēsturisko un citu nozīmīgu priekšmetu restaurācijai, iespēju interesentiem klātienē iepazīties un izzināt restaurācijas procesa gaitu, kā arī piedāvās citus tūrisma un izglītojošus pakalpojumus. Plānots, ka centrs savu darbību sāks 2020.gada otrajā pusē.

Zemgales restaurācijas centra izveide ir daļa no projektā "Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā" veicamajām aktivitātēm. Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūrvēsturisko mantojumu Zemgalē, atjaunojot valsts nozīmes kultūras pieminekļus Jelgavā, Dobelē, Bauskā, veidojot tajos jaunus, savstarpēji papildinošus tūrisma pakalpojumus, tādējādi nodrošinot to sociālekonomiskā potenciāla attīstību un integrāciju vietējās ekonomikas struktūrā atbilstoši Jelgavas pilsētas, Bauskas un Dobeles novadu attīstības programmām.

"Firmas.lv" dati rāda, ka Mārupes novada reģistrētā uzņēmuma "ReRe meistari" apgrozījums 2016.gadā bija 5 138 407 eiro, būvnieks strādājis ar 703 560 eiro zaudējumiem. Savukārt galvaspilsētā bāzētais uzņēmums "Jurēvičs un partneri" 2017.gadā apgrozījis 656 970 eiro, bet nopelnījis 56 380 eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 14 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas