PADOMI: Idejas Jūsu dzīves vietas lielajai pavasara tīrīšanai Aktuālie padomi

PADOMI: Idejas Jūsu dzīves vietas lielajai pavasara tīrīšanai

Otrdiena, 10 aprīlī, 2018

Pavasara iestāšanās ir lielisks laiks ne tikai mājas uzkopšanai, bet arī sava prāta un ķermeņa sakārtošanai. Piedāvājam piecas idejas, kā šajā pavasarī uzpucēt sevi un dzīvesvietu.

1. Veco — prom, jauno — šurp 

Sava dzīvokļa vai mājas ģenerāltīrīšana, iespējams, ir vispopulārākais no pavasara uzkopšanas darbiem. Tas nozīmē, ka mēs noslaukām putekļus un zirnekļtīklus, pārkārtojam un sakārtojam, pārvietojam un noglabājam.

Šis ir arī piemērots brīdis, lai ne tikai noslaucītu putekļus, bet arī palūkotos, kas darbojas un kas nedarbojas, ko nepieciešams nomainīt. Iespējams, Jūsu mikroviļņu krāsns vairs nedarbojas, varbūt ir jānomaina virtuves piederumi, jāsalabo logi, jāuzstāda jauni ventilatori vai jānomaina gultas matracis. Neatkarīgi no Jūsu vajadzībām vecā aizstāšana ar jauno var iedvest svaigu elpu Jūsu mājās.

2. Jauni veselīgi ieradumi

Prāta atbrīvošana ir tikpat svarīga kā dzīvesvietas sakārtošana. Pavasaris ir lielisks laiks, lai pievērstos jauniem, pozitīviem ieradumiem. Pareizs uzturs, kārtīgs septiņas stundas garš miegs katru nakti, kā arī regulāras fiziskas aktivitātes ļauj mums justies labi gan fiziski, gan garīgi. Varbūt jums jauni veselīgi ieradumi nozīmē doties uz darbu ar kājām vai velosipēdu, iegādāties abonementu sporta zālē vai pagatavot veselīgas līdzņemamās pusdienas, atsakoties no ātrajām uzkodām.  Iestājoties siltākam laikam, motivācija uzlabot savu veselību un izskatu tikai pieaug. Un šo motivāciju vajag izmantot!

3. Remontējiet un pārveidojiet

Dienām kļūstot garākām, mums rodas arī iedvesma un iespēja remontēt un pārveidot savu dzīvesvietu. Sienu krāsas atsvaidzināšana vai sienu pārkrāsošana jaunā, dzīvīgā tonī, kāda mākslas darba iegāde, mēbeļu pārvietošana vai jaunas virtuves iekārtas uzstādīšana... 

Un kā Jūsu dzīvesvieta varētu kļūt vēl ērtāka, iedvesmojošāka un mājīgāka?

4. Ķermeņa attīrīšana

Ja Jūs meklējat, kā pavasari ienest it visur sevī un sev apkārt, nav nekā labāka par ķermeņa attīrīšanu.  Svaigas sulas un zāļu tējas, vairāk svaigu augļu un dārzeņu, atteikšanās no baltā cukura, balto miltu un to izstrādājumu patēriņa samazināšana, mazāk gaļas un piena produktu Jūsu ēdienkartē un probiotiķu, piemēram, jogurta, lietošana uzturā palīdzēs izvadīt toksīnus un ļaus justies atkal jauniem.

5. Prāta sakārtošana

Bet varbūt tieši pavasara lielā prāta sakārtošana ir pats svarīgākais uzkopšanas darbs šogad? Ir novērots, ka regulāra meditācija un apzinātība mazina stresu, uztraukumu, depresiju un nogurumu, kā arī vairo laimes izjūtu. 

Avots: ferratum
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 16 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē