Jūrmalas pilsētas dome izsludina metu konkursu Dzintaru koncertzāles Lielās zāles atjaunošanai Ziņas

Jūrmalas pilsētas dome izsludina metu konkursu Dzintaru koncertzāles Lielās zāles atjaunošanai

Ceturtdiena, 15 martā, 2018

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai. Konkursa rezultātā plānots saņemt vienotu apbūves ieceri Lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus Lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA "Dzintaru koncertzāle" administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām. Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

"Izaicinājums konkursantiem būs telpiski un funkcionāli apvienot vienā teritorijā esošos, dažādos laikos uzbūvētos objektus, izceļot katra kultūrvēsturisko izcilību un nozīmi, novēršot pašreizējo arhitektūras un dizaina elementu nesaderību un vienojot Dzintaru koncertzālē un tās teritorijā esošos objektus daudzfunkcionālā kultūras telpā," saka Gundega Ose, Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītāja.

Dzintaru koncertzāle gadu desmitiem kalpo kā galvenā mūzikas un kultūras norises vieta kūrortpilsētā Jūrmalā. Koncertzāle ir Jūrmalas kultūras dzīves centrs un vizītkarte, nacionāla mēroga kultūrvēsturiska vērtība un arī tūrisma galamērķis.
Dzintaru koncertzāles kompleksa galvenās daļas ir Mazā jeb slēgtā zāle, kas būvēta 1936. gadā, un Lielā zāle, kas uzbūvēta 1963. gadā, piedzīvojot vairākas pārbūves. Arhitektonisko un māksliniecisko vērtību dēļ koncertzāles teritorija un būves ir nozīmīgs kultūras un vēstures objekts Jūrmalas pilsētā, skaidro domes pārstāve.

Slēgtās koncertzāles restaurācijā Jūrmalas pilsētas pašvaldība no sava budžeta ieguldījusi vairāk nekā 12 miljonus eiro, un tas bijis vērienīgākais pašvaldības projekts pilsētas vēsturē. Restaurētā Mazā zāle durvis apmeklētājiem vēra 2015. gada maijā un kopš tā laika pilnvērtīgi uzņem klausītājus arī ziemā. Pēc arhitektu Viktora Mellenberga un Aleksandra Birzenieka projekta būvētā zāle ir vissenākā koncertzāle Latvijā un vienīgā koncertzāle Latvijā, kas iekļauta kultūras kanonā. Pilna Dzintaru koncertzāles atjaunošana Jūrmalas pilsētai ir prioritārs investīciju objekts.

Konkursa piedāvājumu iesniegšana plānota 2018. gada 28. septembrī. Konkursa nolikums pieejamas Jūrmalas pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

Avots: aprinkis
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 6 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas