PADOMI: Kā mājīgi iekārtot dārzu vai terasi Aktuālie padomi

PADOMI: Kā mājīgi iekārtot dārzu vai terasi

Trešdiena, 14 martā, 2018

Pirmais no elementiem, kas dārzā vai uz terases palīdzēs radīt mājīguma gaisotni, ir dārza mēbeles. Izvēloties vecināta efekta mēbeles, vijumu un ziedu motīvu dēļ tās sevī iemieso smalku, gandrīz netveramu romantiku, tādēļ kaltās un pītās mēbeles vienlīdz labi noderēs gan skaistas svinību vietas, gan sava personīgā harmonijas stūrīša izveidei.

Turklāt, tās ir pieejamas vairākos veidos, kas dārzu un terašu saimniekiem ļauj izvēlēties tieši savam īpašumam un vajadzībām piemērotāko variantu. Romantisku atmosfēru dārzā vari veidot vien ar galdu un krēsliem, ko, piemēram, novietot skaistas ābeles pavēnī, taču ir arī dažādas citas variācijas. Piemēram, divi krēsli, kuriem pa vidu var ielikt mazu galdiņu un saules sargu, zem kura patverties tveicīgākās vasaras dienās. Savukārt, ja esi nelielas terases īpašnieks, noskaņas radīšanai piemērotāki un parocīgi būs pusapaļie galdiņi, kuriem viena no pusēm ir novietojama pie sienas.
Vēl viens nepieciešamajiem lietām, lai dārzā vai terasē radītu romantisku un mājīgu noskaņu - ir laternas. Ar kaltajām, vai pītajām dārza mēbelēm stilistiski saderīgās laternas vari dekorēt gan ar dažāda izmēra svecēm, gan spuldzītēm, gan īstiem vai mākslīgiem augiem un ziediem. 

Varianti, kā laternas izmantot dārza vai terases iekārtošanai, ir daudz un dažādi – atliek vien ļaut vaļu savai fantāzijai, lai radītu patiesi pasakainu kopainu. Piemēram, mazās laterniņas ar tajās ieliktām tējas svecītēm varēsi novietot uz galda, savukārt lielās laternas, kurās var salikt garas sveces, labāk izskatīsies uz zemes. 

Romantiska dārza vai terases iekārtošanā nozīmīgs un ļoti iederīgs dizaina elements ir arī dekoratīvi dažādu izmēru puķu podi, kuros var sastādīt gan dabīgos augus, gan tos izrotāt ar mākslīgajiem ziediem. Arī puķu podus, līdzīgi kā laternas, var izkārtot dažādos dārza vai terases nostūros, uz pakāpieniem, uz podestiem, kā arī kombinēt ar laternām. Tos var ievietot daudzstāvīgos puķu podu turētājos un karināt pie sienām – īpaši skaisti izskatīsies, ja puķu podus izkārtosi vairākos stāvos, augšā liekot nokarenos augus. Mazos podiņus var izkārtot uz galda un eksperimentēt ar ziediem vai augiem, kas tajā iekšā, savukārt ar pavisam lieliem puķu podiem vari nodalīt terases teritoriju, piemēram, izvietojot tos kā kolonnas. Savukārt tie, kuri dzīvo pilsētā un piemājas dārzs vai terase ir pavisam neliela, romantisku dārza sajūtu var radīt ar lieliem puķu podiem, kuros iekšā sastādīti dažādi, skaistu kompozīciju veidojoši ziedi un augi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē