RB Rail izsludina iepirkumu par BIM stratēģijas izveidi Ziņas

RB Rail izsludina iepirkumu par BIM stratēģijas izveidi

Ceturtdiena, 15 februārī, 2018

Saistībā ar lēmumu izmantot BIM ("Building Information Modelling" - būvju informācijas modelēšana) "Rail Baltica" infrastruktūras ieviešanā, AS "RB Rail" ir izziņojusi atklātu konkursu "Detalizētas "Rail Baltica" dzelzceļa BIM stratēģijas izstrāde", aģentūru LETA informēja "RB Rail".

Piedāvājumi ir jāiesniedz elektroniski līdz 2018.gada 8.marta plkst.15.

Stratēģijā jābūt sekojošiem komponentiem: vienotu BIM un CAD standartu un vadlīniju izstrāde, tajā skaitā, aktīvu pārvaldības sistēmu, pielietojamie failu formāti un struktūra, detalizācijas un informācijas līmeņu sistēma, rekomendācijas BIM IT infrastruktūras ieviešanai, veiksmīgai un drošai darbībai, strikta atbildības jomu noteikšana starp visām projektā iesaistītajām pusēm, apmācības un atbalsts.

"Visām projekta īstenošanā iesaistītajām pusēm, attiecīgi arī būvprojektēšanas pakalpojumu piegādātajiem, šajā "Rail Baltica" īstenošanas fāzē ir jāzina, ka BIM tiks izmantots projektu būvprojektēšanā un būvniecībā. Tas nodrošinās daudz lielāku būvprojektēšanas precizitāti un dos iespēju risināt radušās problēmas pirms būvniecības uzsākšanas. Modelis un iegūtā informācija dos iespēju precīzāk aprēķināt nepieciešamos resursu - piegādes materiālus un veicamos darbus, tādējādi varēs iegūt precīzākas projekta izmaksas," sacīja "RB Rail" operacionālais direktors un valdes loceklis Kaspars Rokens.

BIM sniegs vērtīgu informāciju par "Rail Baltica" projektu, ko varēs izmantot tā visā dzīvesciklā, ieskaitot operacionālo fāzi. Detalizēta BIM stratēģija būs pamats, lai "RB Rail" varētu uzsākt BIM tehnoloģiju iepirkuma procesu šā gada vasarā, norādīja "RB Rail".

"RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu. "RB Rail" ir centrālais "Rail Baltica" projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Avots: leta
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 21 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas