Būvniecības izmaksas pērn Latvijā pieaugušas par 1,9% Ziņas

Būvniecības izmaksas pērn Latvijā pieaugušas par 1,9%

Otrdiena, 30 janvārī, 2018

Būvniecības izmaksas pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2016.gada vidējo līmeni Latvijā pieaugušas par 1,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Tostarp strādnieku darba samaksa 2017.gadā pieaugusi par 4,5%, būvmateriālu cenas - par 1,4%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 1%.

2017.gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2016.gada ceturto ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieaudzis par 3%. Tostarp strādnieku darba samaksa palielinājusies par 6%, būvmateriālu cenas - par 2,4%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 2%.

Savukārt pērn ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar trešo ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājies par 0,8%. Strādnieku darba samaksa ceturkšņa laikā pieaugusi par 1,6%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 0,8%, bet būvmateriālu cenas - par 0,5%.

Pērn decembrī, salīdzinot ar 2016.gada decembri, būvniecības izmaksas palielinājušās par 3,1%. Strādnieku darba samaksa minētajā laika periodā pieaugusi par 7,5%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 2,3%, bet būvmateriālu cenas - par 1,8%.

Vienlaikus pērn decembrī, salīdzinot ar novembri, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā audzis par 0,3%. Strādnieku darba samaksa mēneša laikā palielinājusies par 1,1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas - par 0,2%, bet būvmateriālu cenas - par 0,1%.

Decembrī būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja darba samaksas pieaugums apdares būvdarbu strādniekiem (jumiķi, apmetēji, sanitārtehniķi un citi), ka arī montētājiem.

Avots: leta
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas