Daugavpils: Neredzīgo biedrības ciematā rit darbs pie Sajūtu dārza izveidošanas Ziņas

Daugavpils: Neredzīgo biedrības ciematā rit darbs pie Sajūtu dārza izveidošanas

Pirmdiena, 8 janvārī, 2018

Neredzīgo biedrības ciematā pamestā vietā, kur kādreiz auga krūmi un suņu īpašnieki veda pastaigā savus mīluļus, parādījās iekārtota zona ar parka celiņiem un soliņiem, skaistām laternām un nelielu estrādes pacēlumu.

Būvniecības darbus un teritorijas labiekārtošanu finansēja Daugavpils pašvaldība. Pavasarī celtnieki pabeigs objekta apzaļumošanu un nodos ciemata iedzīvotājiem ekspluatācijā.

Jāatzīmē, ka iedzīvotāji šeit ir iniciatīvas bagāti, viņiem ir sava sabiedriskā organizācija, kuras padomē darbojas katras ciemata mājas pārstāvji. Labiekārtoto skvēru viņi plāno izmantot sajūtu dārza izveidošanai. Pēc sabiedriski aktīvo cilvēku iecerēm šeit tiks uzstādītas taktilās, skaņas, ožas instalācijas, kuras ne tikai rotās dārzu, bet arī palīdzēs redzes invalīdiem iemācīties orientēties telpā, integrēties pilsētas vidē, attīstīt pašapkalpošanās iemaņas.

Atpūtas zona sevī iekļauj ne tikai soliņus un skatuvi, uz kuras plāno organizēt daudzos pasākumus un svētkus. Piesaistot sponsoru atbalstu, šeit tiek plānots iestādīt kokus, uzstādīt pieminekli neredzīgajam cilvēkam, elektronisko taktilgrāmatu, īsāk sakot, ciemata iedzīvotāju Padomei ideju ir daudz.

Viņiem ir draugi – Republikas rehabilitācijas centra vietējā filiāle, kuras uzmanības un aprūpes lokā ir neredzīgie, bibliotēka neredzīgajiem, kā arī 10. vidusskolas audzēkņi. Viņi visi palīdz aktīvistiem īstenot savas ieceres, padarīt ciematu krāšņāku, bet dzīvi tajā interesantāku.

Avots: daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 7 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas