Cīrule: VID darbinieku skaita optimizācija nebūs pirmā prioritāte Ziņas

Cīrule: VID darbinieku skaita optimizācija nebūs pirmā prioritāte

Pirmdiena, 14 novembrī, 2016

RĪGA, Nov 14, BNS - Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku skaita optimizācija nebūs pirmā prioritāte, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" teica jaunieceltā dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

"Jau sen ir nosprausts uzdevums optimizēt darbinieku skaitu. Tā noteikti nebūs pirmā prioritāte, bet pie tā būs jāsāk strādāt, lai to izdarītu ļoti saprātīgi un ļoti racionāli," sacīja Cīrule. Viņa norādīja, ka šobrīd VID ir apmēram 300-400 vakanču, līdz ar to pirmais uzdevums būs izvērtēt šīs vakances un slēgt tās, kurās VID ir pietiekami ilgstoši izticis bez attiecīgā darbinieka.

Vienlaikus Cīrule prognozēja, ka, ņemot vērā vakanču skaitu, VID varētu tikt atlaisti apmēram 100-150 darbinieku. "Bet tas ir ļoti nopietns izvērtējums - skatīsimies iekšējos procesus, kur ir iespējams kaut ko optimizēt," uzsvēra jaunieceltā VID vadītāja.

Jautāta, kuras ir svarīgākās reformas, kuras tiks īstenotas visupirms, Cīrule sacīja, ka būs jāstrādā pie vairākām lietām paralēli. Tostarp viņa minēja, ka tiks veidoti kontakti ar uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, lai novērstu apgalvojumus, ka VID nepietiekami komunicē ar uzņēmējiem un neņem vērā to ieteikumus, kā labāk strādāt, tāpat tiks strādāts pie stratēģiskā plāna nākamajiem trim gadiem un uzdevumiem, kas ir noteikti ēnu ekonomikas apkarošanas plānā.

Cīrule arī piebilda, ka pirmās 2-3 nedēļas, visticamāk, paies iepazīstoties ar jauno darbavietu - cilvēkiem, procesiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka valdība 8.novembrī Cīruli apstiprināja VID ģenerāldirektora amatā. Viņa amata pienākumus sāk pildīt no šodienas. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 12 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē