Piedalies zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” Ziņas

Piedalies zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”

Piektdiena, 15 decembrī, 2017

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2017” organizatori aicina bērnus un jauniešus piedalīties zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”

Viens no Latvijas valsts simtgades notikumiem ir skate „Gada labākā būve Latvijā 2017”, kura notiek jau divdesmito gadu. Skates organizatori, būvniecības nozares 16 profesionālās sabiedriskās organizācijas, aicina skolēnus piedalīties zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve”, jo būvniekiem ir svarīgas bērnu un jauniešu domas un viedoklis par viņu veikumu. Zīmējumā ir jāattēlo Latvijas būvnieku būvētā būve novadā, Latvijā vai ārzemēs. Būvi izvēlas pats zīmējuma autors. Tā var būt gājēju celiņš, tiltiņš, ceļš, nosiltināta un nokrāsota skolas ēka, jauna dzīvojamā vai ražošanas ēka. Nozīmīgi, ka tā kalpo iedzīvotājiem un padara apkārtni skaistāku. Vairāk informāciju iespējams saņemt pa e-pastu: gadabuve@gmail.com vai tālruni 67228584.

Zīmējumu konkursā var piedalīties bērni un jaunieši līdz 16 gadu vecumam no Latvijas un ārzemēm. Zīmējumam jābūt krāsainam vai melnbaltam, A4 izmērā, tas var būt veidots jebkurā tehnikā, bet nedrīkst izmantot datoru. Zīmējuma otrā pusē ir jānorāda autora vārds, uzvārds, vecums, skola, klase, zīmēšanas vai cita skolotāja, kura iedvesmojis konkursam, vārds un sava vai skolotāja kontaktinformācija. Zīmējumus izvērtēs ēku būvnieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Sabiedrība balsos par zīmējumiem vietnē Facebook.com/gadabuve. Visu zīmējumu izstāde notiks skates „Gada labākā būve Latvijā 2017” noslēgumā 2018. gada martā Rīgā. Zīmējumu konkurss tiks atspoguļots masu medijos. Trīs konkursa uzvarētāji un viņu skolotāji, kuri iedvesmojoši piedalīties konkursā, saņems balvas un tiks aicināti uz apbalvošanas ceremoniju, apmaksājot ceļa izdevumus. Labākie darbi ar autoru un skolotāju vārdiem, līdzīgi kā jau divus gadus, tiks publicēti prestižā gadagrāmatā „Gada labākā būve Latvijā 2017”, kuru konkursa uzvarētāji saņems dāvanā.

Zīmējumus līdz 2018. gada 13. februārim var nosūtīt pa pastu (Latvijas Būvnieku asociācija, Skolas iela 21, Rīga, LV-1010) vai iesniegt personīgi, iepriekš vienojoties pa e-pastu vai tālruni. Darbi no ārzemēm tiek pieņemti arī ieskenēti vai fotografēti. Sazinoties ar Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijā ir iespēja zīmējumus nodot skates žūrijas komisijai, kad tā ieradīsies vērtēt objektu novadā.

„Zīmējumu konkursā „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” aicinām skolēnus pamanīt skaisto un noderīgo savā apkārtnē un Latvijas būvnieku darbu. Zīmējumu konkurss ar lieliem panākumiem notiek jau trešo gadu. Mēs, būvnieki, ļoti atzinīgi novērtējam skolēnu spējas”, atzīst skates „Gada labākā būve Latvijā 2017” žūrijas komisijas priekšsēdētājs Normunds Grinbergs.

Zīmējuma konkursa „Mana novada dārgakmens – jaunā būve” dalībnieku iedvesmai var kalpot skates „Gada labākā būve Latvijā 2017” organizatoru redzējums uz nominācijām, pielīdzinot būves dārgakmeņiem.

Dzīvojamā jaunbūve. Akmens – gaišā jašma. Pasargā no stresa, nomierina un pozitīvi uzlādē.

Sabiedriskā jaunbūve. Akmens – sarkanais rubīns. Dod enerģiju un ir optimisma avots.

Pārbūve. Akmens – dzeltenais cirkons. Ļauj atgūt spēku un pārtapt, piešķir izlēmību.

Atjaunošana. Akmens – violetais ametists. Sargā pret pārmērībām, sniedz harmoniju un komfortu.

Restaurācija. Akmens – brūnsarkanais granāts. Saudzē skaisto un unikālo.

Inženierbūve. Akmens – zilais safīrs. Palīdz sadarboties un piešķir domu skaidrību.

Ainava. Akmens – zaļais smaragds. Veicina auglību, mieru un harmoniju.

Būve ārzemēs. Akmens – dimants. Dod varu, slavu un laimi.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2017” mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2017. gadā, veicināt  profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem akcentējot būvniecības procesa gala rezultātu – būvi. Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau 20 reizi un ir Latvijas valsts simtgades pasākums.

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2017” organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 14 nozares profesionālajām organizācijām – Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienību, Latvijas Ainavu arhitektu biedrību, biedrību "Latvijas Ceļu būvētājs", Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas namu Pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu, energobūvnieku asociāciju, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Tehnisko ekspertu asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, Būvniecības valsts kontroles biroju, kā arī Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, Latvijas Pašvaldību savienību, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, nozares žurnālu „Būvinženieris”, Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultāti.

Sponsori: Skonto Group; Isover & Weber (SAINT-GOBAIN CELTNIECĪBAS PRODUKTI); FXB-Niemet Baltic; CMB; Ramirent Baltic AS Rīgas filiāle; ROCKWOOL; HILTI SERVICES LIMITED; VELVE M.S.TEHNOLOĢIJAS; FORUM AUTO (Peugeot); K FORMA; Latvijas Valsts Meži.

Informatīvie atbalstītāji: laikraksts „Latvijas Avīze” un „RīgaTV24”, portāli abc,lv, building.lv, buvbaze.lv, buvlaukums.lv.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē