DARI PATS: Kā pareizi ieklāt linoleja flīzes Dari pats

DARI PATS: Kā pareizi ieklāt linoleja flīzes

Sestdiena, 11 novembrī, 2017

Linolejs sniedz iespēju pievienot krāsas jebkurai istabai, turklāt daudzi ražotāji to veido no pārstrādātiem materiāliem, kas to padara par modernu, ekoloģiski draudzīgu grīdas seguma variantu.

Sarežģītība: vidēja

Ilgums: 1 diena

Noņem veco grīdas segumu

Šī projekta uzsākšana paredz tīru grīdas pamatu. Ja tev nepieciešams noņemt veco flīžu grīdu, izmanto āmuru un kalti, kas padarīs noņemšanas procesu ātrāku. Atbrīvojies no visiem būvgružiem, izmazgā ar slapju lupatu un ļauj grīdai kārtīgi nožūt.

Izlīdzini grīdu

Izmanto grīdas izlīdzināšanas maisījumu, ja nepieciešams. Vienmērīgi uzklāj un ļauj kārtīgi izžūt.

Aklimatizē grīdas segumu

Uzstādi istabas temperatūru uz vismaz 20°C un aklimatizē istabu, kurā tiks ieklāts linolejs vismaz 24 stundas pirms projekta veikšanas.

Atzīmē centrālo punktu

Nomēri katras pretējās sienas platumu un izdali ar divi, lai atrastu centru. Atzīmē to kā centrālo punktu uz sienas. Novelc striķīti no vienas sienas līdz pretējai, tādā veidā veidojot krustojumu istabas vidū. Kārtīgi pārbaudi, vai līnijas veido precīzus 90° leņķus. Ja tās nav perpendikulāras, novelc tās no jauna.

Pielaiko flīzes

Novieto pirmo flīzi istabas centrā. Turpini pievienot pārējās flīzes, pagaidām nelīmējot tās klāt. Variē ar to, kāds raksts veidojas. Izmēģini dažādus variantus, līdz tu atrodi sev piemērotāku dizainu, pirms flīzes līmēt klāt grīdai.

Uzklāj līmi

Noņem pielaikotās flīzes un uzklāj uz grīdas līmi ar špakteļlāpstiņu. Līmi klāj tikai tur, kur tiks uzlikta nākamā flīze, lai tā neizžūtu pirms tiek klātas nākamās flīzes. Turpini klāt uz ārpusi, līdz brīva vieta paliek tikai pie sienām.

Sagriez flīzes, lai tās atbilstu grīdas platībai

Ja ir nepieciešams, sagriez flīzes uz pusēm (piemēram, ja tas nepieciešams grīdas malās pie sienām). Nomēri flīzi un atrodi viduspunktu. Novelc līniju pa vidu un sagriez ar nazi, pieliekot klāt lineālu.

Izrullē grīdu

Pirms līme vēl ir izžuvusi, izrullē grīdu virs flīzēm ar smagu rulli, kuru var iegādāties jebkurā remonta preču veikalā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas