PADOMI: 5 budžetam draudzīgi interjera dizaina padomi Aktuālie padomi

PADOMI: 5 budžetam draudzīgi interjera dizaina padomi

Ceturtdiena, 9 novembrī, 2017

Tu droši vien bieži esi dzirdējis kādu sakām: „man ir labas idejas, kā veidot savas mājas interjera dizainu, bet man vienkārši nav pietiekami daudz naudas, lai iekārtotu savu māju tādā veidā, kā to vēlos”. Lai arī tajā ir sava patiesība (mēbeles un dekorācijas var būt dārgas), tev nav jāiegādājas dizaineru izstrādājumi, lai iegūtu to izskatu, ko vēlies. Sniegt savai mājai pārvērtības var arī atjautīgi un stratēģiski. Izskatīsim nedārgus pārvērtību padomus, lai novirzītu tevi pareizajā virzienā.

Izmanto bezmaksas digitālo dizaina programmu.

Šis ir padoms, par kuru lielākā daļa cilvēku nekad nav dzirdējuši. Vai tu zināji, ka internetā ir atrodamas daudzas dažādas interjera dizaina programmas? Un lielākā daļa no tām ir bezmaksas! Šīs programmas ļauj tev veidot istabas dizainu, izmantojot 2D un 3D rīkus, kas ļauj tev dekorēt šīs istabas ar dažādiem mēbeļu izkārtojumiem, grīdas materiāliem, sienu krāsām un citiem dizaina elementiem. Šīs programmas ir ļoti vienkārši lietojamas un palīdz procesā – it īpaši, ja tu plāno lielas pārmaiņas.

Izveido sienu – galeriju

Viena no lielākajām tendencēm pašlaik ir veidot sienu – galeriju. Šāda siena iekļauj sevī lielu, organizētu foto attēlu un zīmējumu kopumu, kas rada unikālu sienas izskatu. Domā par to kā par fotoattēlu kolāžu. Izmantojot vienādus rāmīšus un fotogrāfijas, var izveidot veselu sienu – galeriju tikai par pāris desmitiem eiro.

Nomaini vecos rokturus
Viena no efektīvākajām lietām, ko tu vari izdarīt, it nomainīt vecos rokturus. Tas it īpaši attiecas uz virtuvi – rokturu nomaiņa var pilnībā atsvaidzināt skapīšu izskatu. Labā ziņa – visbiežāk rokturus var nopirkt par lētām cenām.

Pārbīdi mēbeles
Šis ir padoms, kas tev neizmaksās ne centa (kaut gan tas var likt tavai mugurai sāpēt no rīta). Pamēģini pārbīdīt mēbeles, lai mājas iegūtu jaunu izskatu. Sāc ar dzīvojamo istabu. Varbūt ir iespējams pārbīdīt televizoru pie pretējās sienas un tad novietot dīvānu un krēslus unikālā veidā? Tu būsi pārsteigts, cik atšķirīgi var izskatīties istaba, pārbīdot dažas mēbeles. Ir vērts to izmēģināt arī guļamistabā.

Uzstādi jaunu gaismas armatūru
Lai arī tu visticamāk maz esi aizdomājies par gaismas armatūru, tai patiesībā ir liela ietekme uz kopējo interjera dizaina izskatu. Tā ne tikai rada gaismas fokusa punktus, bet var arī radīt unikālu atmosfēru.

Armatūra var būt dārga, tāpēc esi pacietīgs. Sāc ar lēmumu, vai tu vēlies praktisku vai dekoratīvu apgaismojumu, un tad sašaurini savu iespēju klāstu, balstoties uz izvēlēto stilu.

Investē budžetam (draudzīgās) pārvērtībās
Ar daļu radošuma, attapības un nelielu budžetu, tu vari pilnībā izmainīt savu māju izskatu. Izmanto padomus no šī raksta un nebaidies domāt plašāk. Māju pārvērtībām nav jābūt dārgām – dažreiz labākās ir tās, kuras ir nelielas un dabiskas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 12 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas