Rīdzinieki jautā: vai sociālo mājokli var nodot mantojumā? Ziņas

Rīdzinieki jautā: vai sociālo mājokli var nodot mantojumā?

Piektdiena, 27 oktobrī, 2017

Šādu jautājumu ļoti bieži uzdod rīdzinieki, kuri rindas kārtībā saņem pašvaldības dzīvokli. Tāpat tiek jautāts, vai šādu dzīvokli ir iespējams privatizēt vai, piemēram, izīrēt citiem cilvēkiem. Sniedzam atbildes uz šiem jautājumiem!

Diemžēl saskaņā ar likumu “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” sociālos dzīvokļus nevar privatizēt vai nodot mantojumā, kā arī izīrēt. Taču ar šādiem dzīvokļiem ir iespējams apmainīties!

Ja sociālais dzīvoklis ir neprivatizēts, to ir iespējams samainīt – uz lielāku vai mazāku, vai citā apkaimē. Kā paskaidroja Rīgas domes Mājokļu un vides departaments, mainīties ir atļauts arī tad, ja dzīvoklim ir uzkrājušies parādi par komunālajiem pakalpojumiem. Bet tādā gadījumā nama apsaimniekošanas uzņēmums visbiežāk lūdz pusei, kura dzīvoklī ievācas, apmaksāt visu parādu uzreiz.

Aplūkot, ar kādiem dzīvokļiem iespējams mainīties, var departamenta mājaslapā, sadaļā “Īres dzīvokļu maiņa”. Ja kāds no dzīvokļiem ir iepaticies, tad ar otru pusi ir jāvēršas pie departamenta speciālistiem, kuri, ja visi dokumenti ir nokāroti un nav nekādu pretenziju, palīdzēs veikt apmaiņas darījumu.

Sīkāka informācija Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta tīmekļvietnē. Iepazīties ar Dzīvokļu pārvaldes sniegtajiem pakalpojumiem un saņemt nepieciešamās veidlapas iespējams arī Rīgas pašvaldības portālā riga.lv. Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, kas atrodas Brīvības ielā 49/53, 5. stāvā, 501. vai 503. kabinetā, katru dienu notiek klientu konsultēšana, kā arī dokumentu un iesniegumu pieņemšana.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas