PADOMI: 5 remontdarbi, kurus labāk uzticēt profesionālim Aktuālie padomi

PADOMI: 5 remontdarbi, kurus labāk uzticēt profesionālim

Pirmdiena, 30 oktobrī, 2017

Parasti valda viedoklis, ka ir labāk ietaupīt naudu, veicot remontdarbus pašam. Tas varbūt ir, ja tev jāveic sienu krāsošana, noteku tīrīšana vai augstspiediena mazgāšana. Tomēr, ir arī tādi darbi, kurus labāk uzticēt profesionālim. Šie pieci remontdarbi ir ne tikai sarežģīti vai bīstami veikšanai pašam, bet var izmaksāt pat vairāk, nekā izsaucot meistaru.

Jebkas, kam vajadzīga atļauja

Pastāv vairāki māju uzlabošanas projekti, kuriem nepieciešama atļauja, un saraksts ar šādiem darbiem ir atkarīgs no vietas, kur tu dzīvo. Kopumā, ja tev nepieciešams kaut ko nojaukt vai pārbūvēt – tam ir nepieciešama atļauja. Pārāk daudzi izvēlas ignorēt to, un tas iznāk dārgi, ja kāds ievēro, ka tu esi kaut ko mainījis bez atļaujas. Tas kļūst arī problemātiski, ja pēc šo darbu veikšanas tu vēlies pārdot māju. Tā kā – atrodi profesionāli, lai viss tiktu veikts legāli.

Jumta seguma ieklāšana

Jumta seguma ieklāšana ir samērā vienkāršs darbs, it īpaši salīdzinot ar, piemēram, santehnikas darbiem. Tas neprasa lielas tehniskās zināšanas, tomēr, šo darbu labāk uzticēt profesionālim vienkārši tāpēc, ka tas ir laikietilpīgs un piņķerīgs darbs.

Iedomājies. Tu stāvi uz jumta un smagi strādā stundām ilgi. Ārā ir karsti, un tu esi noguris. Tu arī nejūties pārāk droši, staigājot pa jumtu. Ne tikai tev šis darbs aizņems daudz vairāk laika nekā profesionālim, bet tev pastāv arī lielāka traumu gūšanas iespēja.

Sienas nojaukšana

Plašas telpas ir arhitektūras un dizaina tendence, un māju īpašnieki bieži vien vēlas nojaukt kādas šķietami nevajadzīgas sienas, lai savu māju padarītu plašāku un gaišāku. Lai arī tas būtu vilinoši, nedari to.

Dažas sienas tavā mājā varbūt bloķē saules gaismu, bet tā var būt arī balstoša siena, kas balsta griestus. Nojaukt šādu sienu bez balsta aizvietošanas beigsies katastrofāli. Nav šaubu, ka griesti iebruks – tas ir tikai laika jautājums. Kad tas notiks, tas izmaksās daudz vairāk, nekā ļaut nojaukt sienu profesionālim.

Santehnikas darbi

Jebkurš, kas ir mēģinājis rekonstruēt virtuvi vai vannasistabu, zina, ka santehnikas darbi var būt ļoti dārgi. Tomēr tādi darbi kā dušas maiņa, izlietnes pielikšana un veļasmašīnas pieslēgšana ir pietiekami vienkārši, kurus vari paveikt pats, izmantojot atbilstošus rīkus. Tomēr, ja tev nepieciešams kaut ko darīt ar ūdens piegādes līniju vai jānovirza caurules, tev ir jāzvana santehniķim.

Neprasme var rezultēties mazās kļūdās, kas ātri vien pārvērtīsies lielās nelaimēs. Pat mazas sūces rašanās caurulē var izraisīt lielus ūdens zaudējumus, ja tev nav atbilstošas pieredzes, nemaz nerunājot par to, ka liela kļūda var rezultēties ugunsgrēkā vai plūdos.

Ar gāzi saistīti darbi

Jaunas gāzes plīts uzstādīšana ir darbs, kuru vienmēr, vienmēr, vienmēr, jāuztic darīt profesionālim. Savienot plīti ar gāzes cauruli šķiet vienkārši. Bet, izmanto nepareizos materiālus, vai arī nesaskrūvē pietiekami cieši, un tu vari panākt gāzes izplūdi, kas var rezultēties eksplozijā.

Visiem saimniekiem jābūt būtiskākajiem instrumentiem, lai ietaupītu naudu, veicot mazus projektus. Daļa no šīm praktiskajām zināšanām iekļauj sevī zināt, kad tomēr piezvanīt meistaram un nodrošināt profesionālu palīdzību.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas