Jāiekārto mājoklis? Nolīgsti interjera dizaineri! Aktuālie padomi

Jāiekārto mājoklis? Nolīgsti interjera dizaineri!

Pirmdiena, 31 jūlijā, 2017

Lai mājoklī būtu patīkami uzturēties, tajā jārada harmoniska un estētiski pievilcīga vide. Ne visi ir apveltīti ar lielisku gaumes izjūtu, tāpēc reizēm labāk noalgot profesionālu interjera dizaineri.

Kā atrast interjera dizaineri?

Mūsdienu informācijas laikmetā efektīvākais ceļš pie sava speciālista ir atsauksmes. Apjautājies draugiem, radiem vai kolēģiem, un kāds noteikti varēs dalīties pieredzē un ieteikt labu speciālistu. Ja nu tomēr tev nav pilnīgi nekādu pavedienu, meklē profesionāli internetā. Arī šeit iespējams iepazīties ar dažādām atsauksmēm un apskatīt dizainera veikumu fotogrāfijās.

Pirmajā tikšanās reizē

Pirms dodies satikt interjera dizaineri, izpildi mājasdarbu! Aprēķini, cik daudz naudas vari atvēlēt mājokļa iekārtošanai, un pārdomā, kādas krāsas, mēbeles un risinājumi tev patīk. Ja iespējams, saglabā paraugus, ko vēlāk parādīt profesionālim. Tāpat ieteicams noformulēt, kas tev nepatīk un ko noteikti negribētu redzēt savā mājoklī.

Tikšanās laikā nebaidies runāt par budžetu. Arī tad, ja tas ir niecīgs, tev nav par to jākaunas. Interjera dizainers ir profesionālis, kurš savās darba gaitās piedzīvojis dažādas situācijas. Tāpat noskaidro un vienojies par samaksu, ko dizaineris vēlas par sava pakalojuma nodrošināšanu.

Tiekoties ar interjera dizaineri, dalies ar pēc iespējas vairāk noderīgu informāciju. Palīdzi viņam izprast tavu personību, uzskatus un vēlmes. Jo labāk viņš tevi spēs saprast, jo efektīvāku interjera risinājumu spēs piedāvāt.

Tu ietaupīsi naudu

Lai gan tas varētu šķist dīvaini, taču, visdrīzāk, interjera dizainers tev ietaupīs pamatīgu naudas žūksni. Jā, tu maksāsi profesionālim par darbiņu, ko teorētiski varētu paveikt pats, taču realitātē gandrīz viss tiks izdarīts ar pirmo reizi. Tev nebūs trīsreiz jāpārkrāso istaba, lai beidzot saprastu, ka izvēlētā krāsa ir pārāk nomācoša, vai arī jāmēģina sarunāt dīvāna bezmaksas atgriešana, jo nejauši būsi pasūtījis mēbeli, ko nav iespējams dabūt iekšā pa dzīvojamās istabas durvīm. Pieredzējis interjera dizainers zina, ko dara, tāpēc palīdzēs nepieļaut dārgas kļūdas un izveidos satriecošu interjeru atbilstoši atvēlētajam budžetam.

Tu ietaupīsi laiku (un nervus)

Sena paruna vēsta – ja kāds cits paveic darbu tavā vietā, tev ir vairāk brīva laika! Arī šajā gadījumā tā noteikti ir patiesība, jo profesionālis spēs paveikt darbu patstāvīgi – tev būs vien jāatlicina nedaudz laika sarunai, kurā tiks noskaidrotas tavas vēlmes, vajadzības un dzīves veids.

Profesionāla pieeja

Interjera dizainers ir profesionālis, kurš spēs paredzēt iespējamos sarežģījumus pirms vēl tie radušies. Šāds cilvēks zina labākos risinājumus un varēs paskaidrot, kāpēc tieši tavā mājā nevajadzētu izmantot konkrētus materiālus, krāsas vai interjera objektus.

Profesionālim ir arī plašs kontaktu loks, kas palīdz iegūt labākos piedāvājumus un atrast tieši tev piemērotākos risinājumus. Tāpat interjera dizainers spēs izveidot vienotu stilu pat tad, ja nepieciešams apvienot elementus no dažādiem gadsimtiem. Profesionālis izprot krāsu salikumus, pārzina telpas kompozīcijas likumus un orientējas plašajā apdares materiālu, gaismekļu, mēbeļu un dizaina objektu piedāvājumā.

Avots: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas