Būvnieki novērsīs iegruvumu gājēju ietvē uz gaisa trošu vagoniņu Siguldā Ziņas

Būvnieki novērsīs iegruvumu gājēju ietvē uz gaisa trošu vagoniņu Siguldā

Pirmdiena, 16 oktobrī, 2017

Gājēju ietves, kas ved no Panorāmas rata uz gaisa trošu vagoniņu Siguldā, bruģa segumā konstatēts iegruvums, kā rezultātā gājēju ietvē izveidojusies bedre. Pašvaldības speciālisti pēc situācijas apsekošanas bedri norobežojuši un konstatējuši, ka iegruvums radies netālu notiekošo Jāņa Poruka ielas pārbūves darbu rezultātā.

Netālu no gaisa trošu vagoniņa esošajā Jāņa Poruka ielā šobrīd turpinās pārbūves darbi – būvdarbu veicēji AS "Siguldas Būvmeistars" šajā nedēļā veic lietus ūdens kolektora izbūvi, veidojot lietus ūdens novadīšanas izvadu uz Peldu ielu. Iegruvums gājēju ietves bruģa segumā radies izvada urbšanas darbu rezultātā, un būvdarbu veicēji uzņēmušies pilnu atbildību par tā novēršanu. Pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes speciālisti vienojušies ar AS "Siguldas Būvmeistars", ka iegruvuma sekas pilnībā tiks novērstas līdz sestdienai, 14. oktobrim.

Šovasar uzsākta Jāņa Poruka ielas pārbūve posmā no Cēsu ielas līdz gaisa trošu vagoniņa stāvlaukumam, kuras laikā tiks pārbūvēta ielas braucamā daļa 360 metrus garā posmā, izveidojot jaunu bruģa segumu, rekonstruēta gājēju ietve vienā ielas pusē, izbūvētas jaunas auto novietošanas kabatas un veikta lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un lietus ūdens attīrīšanas iekārtu izbūve. Darbus veic pašvaldības atklātajā konkursā izvēlētā AS "Siguldas Būvmeistars" un to izmaksas sasniegs 904 798 eiro.

Avots: aprinkis.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 4 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas