Ķekavā atklās izbūvēto peldbaseinu un sporta zāli Ziņas

Ķekavā atklās izbūvēto peldbaseinu un sporta zāli

Trešdiena, 20 septembrī, 2017

Vienlaikus ar Eiropas Sporta nedēļu sestdien, 23. septembrī, plkst. 12.00 Ķekavā, Nākotnes ielā 1a, tiks atklāts lielākais novada peldbaseins un mūsdienīga sporta zāle ar 500 skatītāju vietām tribīnēs, kas izbūvēta, noslēdzoties Ķekavas sākumskolas 3. kārtas projektam.

Atklāšanā ar simbolisku basketbola metienu un svinīgu peldējumu tiks dots starta signāls Ķekavas novada basketbola un futbola klubu draudzības spēlēm un Ķekavas novada Sporta skolas kvalifikācijas sacensībām peldēšanā, kas paralēli notiks Ķekavas sākumskolas sporta zālē un peldbaseinā, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā.
Pirmo draudzības spēli jaunatklātajā sporta zālē organizēs basketbola klubs "Ķekava", savukārt stafetes kociņš tiks nodots futbola klubam "Auda", kas kopā ar spēlētāju vecākiem skatītājus priecēs futbola spēlē.
Aktivitātes paredzētas arī jaunajā peldbaseinā – tur ikviens interesents varēs klātienē vērot Ķekavas novada Sporta skolas audzēkņu kvalifikācijas sacensības peldēšanā.
Taču dienas kulminācija plānota vakarā, kad sporta zālē tiksies florbola klubs "Ķekavas Bulldogs" un "Betsafe/Ulbroka", lai aizvadītu Latvijas čempionāta spēli, vēsta pašvaldībā.
Ķekavas sākumskolas 3. kārtas būvniecība tika uzsākta 2016. gadā. Būvniecības laikā projekts tika modernizēts, rodot jaunus, ilgtspējīgus un dabai draudzīgus risinājumus. Ķekavas sākumskolas 3. kārtā tika izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei. Baseinā iebūvētas jaunākās paaudzes ūdens filtrācijas sistēmas, kā arī Šveices uzņēmuma "Omega" automātiskās laika skaitīšanas sistēma sporta sacensībām, visā kompleksā uzstādīts LED apgaismojums, savukārt sporta zālē – multifunkcionāls tablo.
Paredzēts, ka baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, Sporta skola un citas novada izglītības iestādes, taču no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī apmeklētājiem.
Ķekavas sākumskolas būvniecība noritējusi trīs kārtās. Divās pirmajās tika izbūvētas mācību klases, aktu zāle un ēdināšanas bloks. Kopējais skolas būvniecības finansējums – 20,4 milj. eiro, no tiem 10,5 milj. eiro izlietoti trešajai kārtai. Ķekavas sākumskolas būvniecībai tika ņemts arī valsts aizņēmums. Ķekavas sākumskolas projekts šobrīd ir pieteikts arī konkursam "Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017", informē pašvaldībā.

Avots: aprinkis.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 16 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas