Latvijas Arhitektūras muzejā  jauno arhitektu izstādītās vīzijas par ainavas attīstību Baltijā Ziņas

Latvijas Arhitektūras muzejā jauno arhitektu izstādītās vīzijas par ainavas attīstību Baltijā

Piektdiena, 15 septembrī, 2017

Latvijas Arhitektūras muzejā tika atklāts Lietuvas un Latvijas jauno arhitektu izstādi par ainavu attīstību Baltijā.

Jaunais lietuviešu arhitekts Jurģis Gečis Latvijas Arhitektūras muzejā ir izstādījis savu vīziju par Kuršu kāpas ainavu nenosakāmā nākotnē. Un tā arī ir izstādes koncepcija – jauno arhitektu vīzijas par Baltijas nākotnes ainavām.

Nelielajā izstāžu telpā ir aplūkojami arī lietuviešu arhitektes Aistes Ambrazevičūtes pētījumi par koka arhitektūras attīstību. Gan izstādes dalībnieki, gan tās veidotāji ir Baltijas valstu jaunie arhitekti ar bagātu ārzemju izglītības un darba pieredzi, kā arī vērā ņemamām ambīcijām.

"Ir jāpaplašina arhitektūras robežas. Jāparāda, ka tā nav viena disciplīna, bet, ka tā ir starpnozaru disciplīna. Mēs varam atsaukties gan uz mākslas jautājumiem, gan veidot noformējumus citādāk, apskatām ļoti vēsturiskus veidus, kā būvēt, gan vismodernākos. Mēs pēc iespējas vairāk centīsimies izplest arhitektūru kā nozari," skaidro arhitekts, izstādes kurators Helvijs Savickis.

Jauno arhitektu mākslinieciskās vīzijas ir prezentētas skicēs, maketos un videoinstalācijās. Tas viss Arhitektūras muzejā būs skatāms līdz 28. septembrim.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas