PADOMI: Pieskaņojies Jaunākajām interjera tendencēm tumšajā sezonā Aktuālie padomi

PADOMI: Pieskaņojies Jaunākajām interjera tendencēm tumšajā sezonā

Piektdiena, 20 oktobrī, 2017

Jaunākās rudens tendences interjerā – ziņas no Maison & Objet izstādes un dizaina nedēļas Parīzē – rada visai pretrunīgu priekšstatu par telpu noskaņu, tuvojoties rudens–ziemas sezonai. Te ir gan spilgtums un izrādīšanās, gan omulība, klusums un pārdomu laiks.

Kopējā noskaņa
Ļoti lielas izmaiņas vai pārsteigumi šosezon nav gaidāmi. Joprojām uzsvars uz komfortu un ērtībām. Kā jaunums ienākusi tēma – klusums. Arī krāsu spektrā nav dižu pārmaiņu – aizvien modē klusinātie, dūmakainie toņi, ko atdzīvina vairākas košas, piesātinātas krāsas. Formas un materiāli, tuvojoties ziemai, arī saglabājuši vēl gada sākumā noteiktās vadlīnijas – modē dabīgie materiāli, noapaļotas līnijas.

Krāsa
Visi pasteļtoņi, dabai tuvās nokrāsas, košo toņu dūmakainās versijas. Piesātināti zilais tonis kļuvis par rudens sezonas līderi. Tas sastopams ik uz soļa – gan sienas dekoros, gan mīksto mēbeļu tapsējumā, gan tekstilizstrādājumos un pat lampās – vairāk gan kā akcents.
Otrs vadošais tonis – pelēkais. Tam gandrīz vai 50 nokrāsu no auksti gaiša spektra līdz pat silti pelēkbrūniem, it kā kafijas toņiem un tumšiem, gandrīz vai melniem akcentiem.
Nelielās devās aktīvas arī raksturīgās rudens krāsas – terrakota, piesātinātie bordo un visi sarkanā spektri.
Neiztikt arī bez zaļā – no spilgti un tumši zaļā tas pāriet zaļajos toņos, kas bagātināti ar zeltainu un sinepju nokrāsu.

Metāls
Gaismas ķermeņos, plauktos, sienas dekoros. Modīgi visi alvas un misiņa toņi, bet tos aktīvi izkonkurē arī hromēts metāls un varš melnajā apdarē.

Stili
Gandrīz visas kompānijas, kas piedalās izstādē, lielu vērību piegriezušas komfortam. Ērtums, mājīgums, taustei patīkamas, mīkstas, siltas virsmas. Daudz dabisko virsmu kombinācijās ar Vintage elementiem. Uzsvars uz relaksāciju. Lietas ar vēsturi, austrumu noskaņas formās un krāsās. Kolorīti etno motīvi. Dominē matētais, nevis pulētais.

Mēbeles
Kļuvušas ērtākas, komfortablākas. Sekojot pagājušā gadsimta 60. gadu tendencēm, atzveltnes ieguvušas noapaļotas, izliektas formas. Aktuāla arkveida forma krēsliem, skapjiem, spoguļgaldiem. Jaunums – elegants cauruļu izmantojums mēbeļu dizainā, kas veido gaišas un vieglas aprises.
Mēbeļu virsmās gan dārgi materiāli no iepriekšējo gadu tendencēm – marmors, tagad arī krāsains, piemēram, neierasti zaļā vai sarkanā tonī, zelta, misiņa detaļas, izsmalcināts masīvkoks, gan materiāli ar spēcīgām taktilām sajūtām – samts, āda utt. Vienvārdsakot, spēcīgs kokteilis no moderna stila, art deco un pat pop art.

Flora, fauna un māksla
Dažādi augu un dzīvnieku motīvi joprojām aktuāli aksesuāru jomā. Piemēram, milzu kukaiņu tēli, taureņi, zaķīši, augu stiebri, ziedi, lapas piešķir papildu emocijas komfortablajiem interjeriem. Ornamentos arī dažādas atsauces uz mākslu.

Aktuāla tēma – klusums
Šo tēmu izstādes organizētāji uzskata par iedvesmojošāko visai 2017./2018. gada sezonai. Tas acīmredzot saistīts ar aizvien pieaugošo dzīves ritmu, spriedzi un troksni. Klusuma līnija jaušama gan matētos, patīkami dabisku toņu mēbeļu tapsējumos un citās tekstilijās, gan keramikas traukos un dekoros, mierīgās stikla faktūrās, gan noapaļotās gaismas ķermeņu formās un atturīgā, dabiskiem toņiem radnieciskā krāsu paletē.

Avots: la.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas