Kā izmainīt mājokļa interjeru izmantojot gaismas objektus Aktuālie padomi

Kā izmainīt mājokļa interjeru izmantojot gaismas objektus

Trešdiena, 23 augustā, 2017

Daudz un dažādi gaismas avoti mājoklī var radīt priecīgāku atmosfēru un likt mums justies labāk. Šodien ir iespējams iegādāties tik daudz dažāda stila un veidu lampu, lampiņu, gaismas virteņu un rotājumu, ka atliek vien izvēlēties to, kas mums šķiet piemērotāks, un izmainīt mājas interjeru, piepildot to ar gaismas radīto enerģiju.

Gaismas avotu izvietojums un funkcijas

Pareizi izvietoti gaismas avoti ne tikai palīdz mums saglabāt labu noskaņojumu diennakts tumšajā laikā, to izvietojums mājoklī var arī pilnībā mainīt telpas uztveri. To nosaka, kā tiek plānots gaismas izvietojums telpā, un kādā veidā gaismas objekti tiek padarīti par telpas sastāvdaļu. Tāpat jāpatur prātā telpas funkcijas, un tas kādam nolūkam telpā kalpos gaismas objekti.

Nerakstīts noteikums, kuru parasti izmanto vairums interjera dizaineru, ir, ka telpā var būt aptuveni septiņi dažādi gaismas avoti. Atkarībā no tā kāda veida apgaismojumu tie rada un no tā kādas funkcijas atvēlētas apgaismojumam, iespējams izvēlēties lampas un gaismiņas.

Vispārējais apgaismojums
Visas telpas izgaismošanai ir paredzēts vispārējais apgaismojums. Parasti to nodrošina griestu lampas. Lampu slēdžus var aprīkot ar regulatoriem (dimmeriem), panākot vairāk vai mazāk spilgtu gaismu.

Var izmantot dažādus lampu veidus, kas atkarībā no novietojuma un kupola rada tiešu, izkliedētu vai atstarotu gaismu, un mainot ieslēgto apgaismojumu mainīt arī noskaņu telpās.

Gaismas radīti akcenti telpā
Vietējā apgaismojuma uzdevums ir pievērst uzmanību atsevišķiem objektiem telpā vai izgaismot noteiktas telpas zonas. Ja ir vēlme akcentēt kādus telpas objektus, tos var izgaismot ar nelieliem gaismas avotiem vai izcelt ar dekoratīvā apgaismojuma palīdzību. Dekoratīvais apgaismojums arī pats var kalpot par telpas akcentu.

Apgaismojums noskaņai un garstāvoklim
Visvieglāk noskaņas maiņu telpā var panākt tieši ar dekoratīvo apgaismojumu. Gaismas virtenes pie bildēm no iepriekšējās vasaras ceļojuma. Krāsainas LED gaismiņas telpaugos vai grāmatplauktos; senlaicīgi lukturi; dažādu formu un krāsu svečturi – tas viss var ienest majoklī vairāk prieka un možuma ziemas tumšajos mēnešos.

Avots: bonava.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas