Kas tiks būvēts Zaķusalas ziemeļu daļā? Ziņas

Kas tiks būvēts Zaķusalas ziemeļu daļā?

Trešdiena, 16 augustā, 2017

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti atbalstīja sagatavoto lēmumprojektu par Zaķusalas ziemeļu daļas teritorijas lokālplānojuma redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir izvērtēt UNESCO Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā esošās Zaķusalas ziemeļu daļas perspektīvās funkcionāli telpiskās attīstības iespējas un radīt priekšnoteikumus optimālai teritorijas attīstībai atbilstoši Rīgas stratēģiskajām interesēm un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības statusam.

Lokālplānojuma ierosinātājs ir kompānija “Biznesa Centrs Zaķusala”. Lokālplānojuma risinājumu pamatā ir iecere daudzfunkcionālā biznesa centra izveidei, pabeidzot Zaķusalas augstbūvju kompleksa apbūves kompozīciju sākotnēji iecerētajā apbūves augstumā un apjomā saskaņā ar 1980.gadā izstrādāto, apstiprināto un daļēji realizēto TV un radio kompleksa projektu. Lokālplānojuma teritorijas platība ir 32,2 hektāri.

Lokālplānojuma risinājumi paredz veicināt apstādījumu un dabas teritoriju labiekārtošanu, ūdens un krastmalu izmantošanu rekreācijai un publiskās ārtelpas attīstību, tostarp arī Zaķusalas parka izveidi.

Publiskā apspriešana ir reglamentēta procedūra, kuras gaitā ikviens pilsētas iedzīvotājs ir iesaistīts nozīmīgu projektu apspriešanā. Tādējādi projekta autoriem ir iespēja noskaidrot sabiedrības viedokli, ņemt vērā piedāvājumus un komentārus. Apspriešanā var piedalīties ikviens interesents.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas