Notiks publiskā apspriešana Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojumam Ziņas

Notiks publiskā apspriešana Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojumam

Trešdiena, 16 augustā, 2017

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē 14.augustā, deputāti atbalstīja sagatavoto lēmumprojektu par Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai.

Lokālplānojuma mērķis ir radīt priekšnoteikumus Skanstes apkaimes ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, sekmēt apkaimes funkcionāli telpisko attīstību, atbilstoši Rīgas stratēģiskajām interesēm un Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas saglabāšanas un aizsardzības statusam, lai radītu risinājumus, kas sekmēs visām pusēm pieņemamu un sabalansētu teritorijas attīstību.

Pamatojoties uz institūciju atzinumu un privātpersonu priekšlikumu un iebildumu izvērtējumu tika pieņemts lēmums par Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma redakcijas nodošanu pilnveidošanai atbilstoši institūciju atzinumiem un publiskās apspriešanas rezultātiem. Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas izstrādes laikā tika veiktas korekcijas un papildinājumi tā risinājumos, ņemot vērā institūciju sniegtos atzinumus un publiskās apspriešanas laikā saņemtos privātpersonu priekšlikumus un iebildumus.

Lokālplānojuma ietvaros tika izstrādāta „Hanzas – Skanstes – Zirņu ielu un atklātās virsūdeņu novadīšanas sistēmas apstādījumu veidošanas un vides dizaina koncepcija (vadlīnijas), kura attiecīgi ir integrēta lokālplānojuma pilnveidotajā redakcijā.

Tāpat ir sagatavots stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma vides pārskata projekts, kura sabiedriskā apspriešana notiks vienlaicīgi ar lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu.

Publiskā apspriešana ir reglamentēta procedūra, kuras gaitā ikviens pilsētas iedzīvotājs ir iesaistīts nozīmīgu projektu apspriešanā. Tādējādi projekta autoriem ir iespēja noskaidrot sabiedrības viedokli, ņemt vērā piedāvājumus un komentārus. Apspriešanā var piedalīties ikviens interesents.

Tostarp Pilsētas attīstības departamenta realizētā projekta „Skanstes teritorijas revitalizācijas 1.kārta” mērķis ir revitalizēt degradēto teritoriju. Paredzēts izbūvēt ielas, gājēju ietves un veloceliņus. Līdz 2020.gadam plānots izbūvēt Lapeņu, Jāņa Dikmaņa, Jāņa Krūmiņa, Jāņa Daliņa ielas un ar to saistītās inženiertehniskās komunikācijas, kā arī atklātu lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu (kanālu ar mākslīgo ūdenstilpni) gar Lapeņu ielu, kā arī veikt pieguļošās teritorijas labiekārtošanu.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas