Kā saglabāt dārzu  zaļojošu visas vasaras garumā Aktuālie padomi

Kā saglabāt dārzu zaļojošu visas vasaras garumā

Pirmdiena, 14 augustā, 2017

Vasarā ir mēnesis,kad rūpēties par dārzu. Domājat par visu, kas dārzā ir jāpaveic, bet temperatūru svārstību un nevēlamu kaitēkļu dēļ jūsu dārzā var būt nepieciešams vairāk laika un rūpju. Sausa augsne, sausi augi, nezāles ir neveselīga dārza pazīmes. Par laimi ir vienkārši veidi, kā cīnīties ar šīm problēmām. Bet ar ko sākt?  Dalīsimies ar dažiem dārza aprūpes padomiem, un jūsu dārzs visu vasaru izskatīsies sulīgs un dinamisks. Neuztraucieties, tas neaizņem pārāk daudz laika un neizmaksās daudz naudas.

 

1. Laistiet dārzu nevis katru dienu, bet kadas divas reizes nedēļā ar lielu daudzumu ūdens.

2. Laistiet augus no rītiem, nevis pusdienlaikā, kad karstākais, vai vakarpusē. Jo rītos zeme labāk uzņem ūdeni.

3. Baro savus augus, lai augsne saglabātu mitrumu un aizsargātu augus no augstas temperatūras.

4.  Noņemiet sliktas, bojātas vai atmirušas lapas un zariņus, jo tās bloķē gaisa plūsmu un augšanu. Vieglā atzarošana visu gadu, veicina vienmērīgu izaugsmi un izveido veselīgu augu. Nezāles izdzīvo vasaras karstumā un iztērē barības vielas un ūdeni no citiem augiem, tāpēc tās jaizravē pēc iespējas ātrāk.

5. Apkarot kaitēkļus izmantojiet speciālās granulas. 

6. Ja jūsu pagalms vai dārzs lielāko daļu dienas pakļauts spēcīgam saules stariem, atrodiet veidu, kā radīt ēnu. Jūs varat izmantot triku, piemēram, koku vai augu iestādīt, lai nodrošinātu jūsu puķu dobju ēnojumu.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas