Super remonta ideja: Koka apšuvums sienai Aktuālie padomi

Super remonta ideja: Koka apšuvums sienai

Pirmdiena, 7 augustā, 2017

Koka paneļi - ideāla stila siena! Maksās lēti un var izveidot paši pa brivdienu dienām! Pārbaudiet paši! Pat remontu nebūs jāpārtaisa. Mēs vienkarši izveidosim koka apšuvumu vienai no sienām istabā - un dizaina gatavs!

Lai izveidotu koka sienu būs nepieciešams:

apgriesti dēļi; zāgis; līmeņrādis; mērlenta; urbis un skrūves;

otiņa vai krāsojamais rullis; 

kā arī: 

koka krāsa, vislabāk, ja uz ūdens bāzes.

Remonts

Lai saprastu, cik daudz koka dēļu būs nepieciešams, aprēķiniet sienas laukumu (sienas garumu reiziniet ar platumu).

Protams, sienas apšuvums ar koku var neaizņemt visu sienu, bet, piemeram, 1,5 metri no grīdas apakšas. Kad  vēlēsieties iegādaties koka dēļus, tad lai zinātu, cik tādu dēļu vajadzēs, atrodiet gludus dēļus un uzziniet to laukumu, tad izdaliet sienas laukumu ar dēļa laukumu. Katram gadījumam paņemiet kādu papildus.

Izvēleties koka krāsas toņus, varat izvēlēties kontrastkrāsas, tomēr vislabāk izskatās siena, kas nokrāsota tuvu toņu krāsās. Ērti tādā gadījumjā nopirkt krāsas mazās bundžiņās. 

Sienas izveidošana

Atbrīvojiet darba vietu un izklājiet plēvi, lai nekur nenopilētu krāsa. Noteikti padomājiet, kur novietosiet žūt dēļus.

Dēļiem jābūt nopulētiem, sausiem un tīriem. Krāsu labi samaisiet pirms krāsojiet. Nokrāsojiet dēlus ar vienu krāsas slāni katru dēli citādos toņos, tad ļaujiet nožūt ap 4 stundām, norausiet putekļus, nedaudz noslīpējiet un klājiet nākamo krāsas kārtu. 

Šādu sienu var veidot virtuvē un pat vannas istabā, tikai mitrās vietās sākumā apstrādājiet dēļus ar aizsardzības līdzekli pret pelējumu un mikrofloras. 

Nokrāsotos dēļus pielīdzina vajadzīgā garuma, un sak likt no apakšas ar skrūvēm pieksrūvējot. Iesakām, katru dēli pielikt un tad tikai griest, jo var gadīties nelidzena siena. Toņus mainot,  liek pie sienas, un tad atkāpjas, lai aplūkotu kā izdodas.

Gatavs! 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas