Dzīvokļa remonts šķērsgriezumā: Specprojekta divistabu dzīvoklis Purvciemā Aktuālie padomi

Dzīvokļa remonts šķērsgriezumā: Specprojekta divistabu dzīvoklis Purvciemā

Ceturtdiena, 3 augustā, 2017

Ko darīt lietainā vasarā? Remontēt mājokli! Ieskaties, kā SIA Baltic Būves centrs meistari pārveidoja specprojekta divistabu dzīvokli Purvciemā!

Objekts: Dzīvoklis
Sērija: Specprojekts
Platība: 54,1m²
Istabas: 2
Stāvs: 2 no 5


Uzdevums

Veikt kapitālo remontu ģimenes dzīvoklī, kurā gandrīz viss bija kļuvis nederīgs dzīvošanai.

Plānojums un dizains

Dizaina idejas autore ir pati dzīvokļa saimniece. Viņa bija nolēmusi atstāt visu savās vietās, tāpēc telpa netika pārplānota. Vienīgās izmaiņas bija pārejā uz virtuvi. Durvju vietā, kuras pastāvīgi bija atvērtas, tika izveidota arka bez akcentētas apmales.

Lieko detaļu demontāža

SIA Baltic Būves centrs meistari remontu sāka ar durvju un grīdas demontāžu. Visas vecās grīdas tika noņemtas līdz grīdas plātnēm. Pēc tam tika demontētas kastes, noņemtas grīdas un sienas flīzes, kā arī visas tapetes.

Caurules un radiatori

Dzīvoklī tika nomainītas visas ūdens un kanalizācijas caurules, kā arī skaitītāji.

Dzīvokļa iemītnieki nolēma atstāt esošos radiatorus, kas kopā ar apkures stāvvadu caurulēm tika noslīpēti un nokrāsoti. Bez šādiem “tehniskiem sīkumiem” varētu arī iztikt, taču uz kopējā remonta fona tie ļoti izceltos. Šī iemesla dēļ SIA Baltic Būves centrs iesaka kaut nedaudz atsvaidzināt esošos radiatorus, jo tas noteikti ir tā vērts.

Jaunas grīdas un logi

Visā dzīvoklī ļoti atšķīrās grīdas augstums (līdz pat 10 cm!), tāpēc tika nolemts klāt grīdas ar sauso betonu pēc Estrich tehnoloģijas.

Siltuma un skaņas izolācijai pirms tam tika uzklātas Eps 150E (5 cm) putuplasta plāksnes.

Uzņēmums Saluds vecos koka logus nomainīja pret jauniem plastikāta PVC logiem. Virtuves logs tika izstrādāts pēc speciāla pasūtījuma, lai darba virsma būtu visa loga garumā, tādējādi aizvietojot palodzi.

Elektrotīkla maiņa

Viss iekšējais dzīvokļa elektrotīkls tika nomainīts. Koridorā tika uzstādīts sadales skapis ar elektroautomātiskiem slēdžiem, kurš turpmāk tiks novietots skapī. Plānojot sadales tīklu un jaunu slēdžu, un rozešu izvietojumu, SIA Baltic Būves centrs uzklausīja klientu vēlmes – maksimāli saglabāt iepriekšējo slēdžu un rozešu izvietojumu. Darbu gaitā tika uzaicināti arī Lattelecom speciālisti, kuri ievilka optiskā interneta kabeli.

Lai guļamistabā būtu ērti izslēgt gaismu arī atrodoties gultā, šajā telpā tika uzstādīti pārslēdži. Tagad gaismu var ieslēgt un izslēgt ne tikai pie guļamistabas ieejas, bet arī gultas abās pusēs.

Griesti

Lai nezaudētu griestu augstumu, dzīvoklī izmantoti piekaramie griesti no Knauf lapām uz viena līmeņa metāla rāmja.

Dzīvojamā istaba

Dzīvojamajā istabā ieklāts tumšs lamināts, bet sienas apmestas, nošpaktelētas un krāsotas ar ūdens emulsijas krāsu siltā smilšu tonī.

Guļamistaba

Arī šajā telpā tika ieklāts tumšs lamināts. Tā kā guļamistabu plānots iekārtot ar baltām mēbelēm, sienas tika nokrāsotas piesātinātā ceriņu krāsā.

Virtuve

Virtuves grīdas segumam saimniece izvēlējās flīzes ar tekstūru, kas atgādina dolomītu.

Mēbeles izveidotas klasisā kombinācijā – tumša apakšējā daļa, kas izskatās pēc koka, un gaiša, glancēta augšdaļa. Šādi iespējams padarīt konstrukciju vizuāli vieglāku, turklāt glancēta virsma atspoguļo gaismu, un gaišie toņi piešķir bezsvara stāvokli.

Visas sadzīves ierīces, izņemot ledusskapi, tika iebūvētas. Starp piekarinātajām kastēm un galda virsmu plānots uzstādīt stiklu.

Vannasistaba

Pa visu grīdas virsmu un sienām, kas atrodas blakus vannai un izlietnei, tika veikta hidroizolācija. Grīdas virsmai tika izvēlētas flīzes no betona masas, bet uz sienām – glancētas keramikas flīzes. Griesti pārklāti ar ūdensizturīgu špakteli un nokrāsoti ar ūdens emulsijas krāsu, kas ir paredzēta mitrām telpām. Tādējādi tiek nodrošināta aizsardzība pret pelējumu un sēnītēm.

Lai atjaunotu dvieļu žāvētāju, tas tika noslīpēts un krāsots ar metāla aizsargājošu krāsu ar āmura efektu Hammerite Hammered Silver Grey tonī.

Grīda tualetē pārklāta ar tādām pašām flīzēm kā vannasistabā, bet sienas nokrāsotas ar ūdens emulsijas krāsu. Ērtai tualetes priekšmetu izvietošanai un caurules maskēšanai izveidota neliela kaste – plaukts.

Vannasistabā un tualetē uzstādīti klusie ventilatori S&P Silent 100 CRZ Design ar taimeri. Pēc atslēgšanas no strāvas padeves ventilācija turpina darboties divas līdz 30 minūtes – atkarībā no izvēlētās programmas.

Gaitenis

Gaitenis aprīkots ar laminātu. Sienas un griesti nošpaktelēti un nokrāsoti ar ūdens emulsijas krāsu. Sagatavotas divas vietas iebūvētiem skapjiem. Vienā no tiem ievietots sadales skapis ar elektroautomātiskiem slēdžiem. Nomainītas visu telpu durvis.

Šahta ar ūdens un kanalizācijas stāvvadiem aiztaisīta ciet ar MDF loksni, kas fiksēta ar mēbeļu eņģēm. Tādējādi nepieciešamības gadījumā tiek nodrošināta viegla piekļūšana. Turpat uzstādīta arī lūka ar ūdens skaitītājiem.

Izmaksas remonta veikšanai

Šāda tipa remonta izmaksas svārstās no 300 Eur līdz 350 Eur par kvadrātmetru (bez mēbelēm un tehnikas) atkarībā no izvēlētajiem materiāliem, mājokļa sākotnējā stāvokļa un citiem faktoriem. Tāmes cena – 50 Eur līdz 100 Eur.

Avots: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas