Vecākajam veloceliņam Jūrmalas gatvē būs jauns asfalta segums Новости

Vecākajam veloceliņam Jūrmalas gatvē būs jauns asfalta segums

Пятница, 16 сентября, 2016

Šonedēļ sākas vecā veloceliņa Imanta – Jūrmala atjaunošanas darbi, pastāstīja  Rīgas domes Satiksmes departaments.

Pēc 2-3 nedēļām tur tiks uzklāts jauns asfalts. Pagaidām Departaments iesaka velobraucējiem izmantot Jūrmalas gatves brauktuvi. Veloceliņš no Imantas līdz Jūrmalai ir visvecākais pilsētā. Tas uzbūvēts  20. gadsimta 80-tajos Gados.

2001. gadā tika izbūvēts veloceliņa turpinājums “Vecrīga – Imanta”. Veloceliņa maršruts savieno Rīgas centru ar Ķīpsalu, Āgenskalnu, Dzirciemu, Imantu un Zolitūdi.

Tā maršruts ir Vanšu tilts – Daugavgrīvas iela – Kliņģeru iela – Kuldīgas iela – Slokas iela – Kandavas iela – Jūrmalas gatve – Imantas 2. līnija un ved gar dzelzceļa sliežu ceļu līdz pilsētas administratīvajai robežai. Veloceliņa kopējās trases garums ir 32,83 kilometri un no pilsētas centra līdz Imantas centrālajai daļai ar velosipēdu iespējams nokļūt 30 minūtēs.

Tikpat ilgā laikā var aizbraukt no Imantas līdz Jūrmalai.  Šis veloceliņš ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla maršruta “EuroVelo10” posms. Veloceliņa posmam no Imantas līdz Rīgas robežai remonts bijis nepieciešams jau sen. Gar ceļu augošo krūmu zari stiepušies pāri celiņam un situšies pret velobraucēju sejām, bet pāri pašam celiņam stiepušās lielu koku saknes. Septembra sākumā celiņš attīrīts no liekajiem krūmiem.

Tagad, kad pēc vērienīgiem ielu remontiem atbrīvojušies būvnieki, ir pienācis laiks nomainīt celiņa segumu. Posmā no Zolitūdes ielas līdz Rīgas robežai septembra sākuma darbi uzsākti ar krūmu izciršanu un veloceļa sagatavošanu seguma remontdarbiem.  

No pirmdienas, 12. septembra, sākās vecā veloceliņa demontēšanas darbi Jūrmalas gatves posmā no Zolitūdes ielas līdz Rīgas robežai. Pēc 2-3 nedēļām tur tiks uzklāts jauns asfalts. Veloceļa asfaltēšanas laikā veloceļš būs pilnībā slēgts.

Tāpēc Departaments iesaka velobraucējiem izmantot Jūrmalas gatves brauktuvi Veloceliņa Vecrīga - Imanta posms patlaban tiek atjaunots ikdienas ceļu uzturēšanas pasākumu laikā.

Veloceliņam ir  arī nolietojies asfalta segums, un tāpēc to nepieciešams atjaunot.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 16 часов назад
Строительный поисковик