Kuldīgā par vienu miljonu eiro top 25 metrus augsts skatu tornis Новости

Kuldīgā par vienu miljonu eiro top 25 metrus augsts skatu tornis

Четверг, 11 мая, 2023

Kuldīgā par vienu miljonu eiro top 25 metrus augsts skatu tornis, aģentūru LETA informēja pašvaldības mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Meirupska-Eglīte.

Turpinot attīstīt mūsdienīgu tūrisma infrastruktūru, Kuldīgā, Ventas krastā, top 25 metrus augsts skatu tornis ar skatu platformu. Tas kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem piedāvās uzkavēties vairākās atpūtas platformās, ļaujot variēt ar labākajiem skatiem uz gleznaino Ventas ieleju, Ventas rumbu un seno Kuldīgas ķieģeļu tiltu.

Meirupska-Eglīte piebilst, ka tornis būs Pārventas parkā, kas atrodas dabas lieguma "Ventas ieleja" teritorijā. Pamatu konstrukcijas būvēm paredzētas no dzelzsbetona, torņa margu un kāpņu konstrukcijas būs no metāla, savukārt kā apdares materiāls izmantots beicēts koks, kas rada dabisku un estētisku veidolu. Projektā, saudzējot apkārtējo vidi, tiks labiekārtota teritorija, ierīkots apgaismojums, izbūvētas autobusu un automašīnu stāvvietas.

Vertikālās torņa daļas novietojums izvēlēts, vērtējot skatus uz apkārtējo ainavu no dažādiem augstumiem. Skatu torņa novietojums radīs iespēju dabas lieguma unikālās vērtības aplūkot ne tikai no torņa augšējās platformas, bet jau no zemākās skatu platformas, kura būs pieejama personām ar kustību traucējumiem. Skatu torņa izbūve līdz ar Ventas ielejas ainavisko skaistumu, aicinās novērtēt aizsargājamās dabas teritorijas, straujteču biotopus, palieņu pļavas, augu sugas.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska ("Kuldīgas novadam") uzsver, ka Kuldīgas vecpilsēta Ventas senlejā ir Kuldīgas novada īpašā vērtība, kas virza tūrisma attīstību. Pašvaldība turpina mērķtiecīgi meklēt iespējas piesaistīt investīcijas, kas ne tikai veicinātu tūristu interesi par Kuldīgas novadu, bet reizē rūpētos par ilgtspējīgu vidi un mijiedarbību starp dabas, kultūras, un vēstures vērtībām.

Būvdarbus objektā "Skatu tornis ar trošu ceļu pāri Ventas upei Kuldīgā, 1.kārta" saskaņā ar iepirkumu pēc SIA "Maaja" un SIA "Ežu tornis" izstrādātā būvprojekta veic pilnsabiedrība "Aidaco Group", būvuzraugs - SIA "Jurēvičs un partneri," autoruzraugs - SIA "Lejnieku projektēšanas birojs."

Būvniecības iecere tiek realizēta projektā "Kompleksu infrastruktūras izveides un biotopu apsaimniekošanas pasākumu īstenošana dabas liegumā "Ventas ieleja". Tāpat projektā paredzēts bioloģiski vērtīgo zālāju apsaimniekošanas, kultūrvēsturiskās ainavas izkopšanas un invazīvo sugu ierobežošanas pasākumi un plānu izstrāde, kā arī veselības maršruta izveide.

Kopējās būvdarbu izmaksas ir 1 007 489 eiro, no kurām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļu finansējums ir 619 548 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик