Aldara parku Rīgā pārdēvēs par Dauderu parku Новости

Aldara parku Rīgā pārdēvēs par Dauderu parku

Среда, 10 мая, 2023

 Rīgas dome plāno Sarkandaugavā ierīkoto Aldara parku pārdēvēt par Dauderu parku, liecina Pilsētas attīstības komitejas deputātiem iesniegtā informācija.

Parka pārdēvēšanu atbalstījusi Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pēc Latvijas Vēstures muzeja lūguma, lai dotu priekšroku vēsturiskajam vietvārdam. 

Muzejs informē, ka viena no muzeja struktūrvienībām ir Dauderu nodaļa, kas izvietota 1897.gada uzceltajā alusdarītavas īpašnieka Ādolfa fon Bingnera savrupnamā.

Informācijā deputātiem norādīts, ka parka teritorija izveidojusies pagājušā gadsimta 60. līdz 80. gados, atdalot to no alusdarītavas "Aldaris" kompleksa un padarot to publisku līdz ar Rīgas 28.vidusskolas uzcelšanu Gaujienas ielā. 

Pašlaik alusdarītavas teritorijā vairs nav aktīvas ražotnes.

Pilsētas attīstības komiteja par parka nosaukuma maiņu lems pirmdien, 8.maijā.

Kā ziņots, pašvaldība Sarkandaugavā esošajā parkā veikusi būtiskus labiekārtošanas darbus trijās kārtās. 

Parka pārbūvei trešajā kārtā dome piešķīra daļēju finansējumu 596 114 eiro apmērā, bet kopējais nepieciešamais finansējums trešās kārtas būvdarbiem ir 2,4 miljoni eiro.

Kopš 2020.gada Aldara parkā notiek jauna veloparka izbūve, kas apkaimes iedzīvotājiem dažādos aktīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Tāpat tiek būvēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli pie Gaujienas ielas un elektrības tīkli, kas atrisināšot ilgus gadus aktuālo jautājumu par parka apgaismojumu dienas tumšajā laikā. Vienlaikus tiek būvēta ieeja parkā no Gaujienas ielas puses, kā arī sākta žoga izbūve apkārt parkam.

Veloparka teritorija tiks aprīkota ar labiekārtojuma elementiem, jauniem apstādījumiem, padarot to ainaviski pievilcīgu, ērti un droši izmantojamu Sarkandaugavas un citu apkaimju iedzīvotājiem.

Tiek būvēta dārznieka māja un parka saimniecības zona, izbūvējot labierīcības parka apmeklētājiem, telpas parka apkalpojošajam personālam, tehnikas novietnes telpas un noliktavas. Teritorijas labiekārtošanas darbu ietvaros paredzēta arī videonovērošanas ierīkošana.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик