Atklās futbola sporta kompleksu LNK sporta parks Новости

Atklās futbola sporta kompleksu LNK sporta parks

Вторник, 9 августа, 2022

 Pie Rīgas robežas Valdlaučos šodien svinīgi tiks atklāts futbola sporta komplekss "LNK sporta parks", aģentūru LETA informēja kompleksa attīstītāja, uzņēmuma "LNK Properties" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Domka.

Investīcijas parka pirmajā kārtā ir desmit miljoni eiro, bet vēl 15 miljoni tiks investēti nākamajās divās kārtās. Parkā varēs notiks dažāda līmeņa futbola sacensības - sākot ar Latvijas futbola virslīgu un beidzot ar nacionālo izlašu spēlēm.

Sporta kompleksā jau tiek aizvadītas Latvijas futbola virslīgas spēles, un svētdien notika pirmais mačs uz dabīgā seguma laukuma.

Kompleksā jau uzbūvēti trīs pilna izmēra futbola laukumi, no kuriem divi ir ar augstākās kvalitātes dabīgo zālāju, bet viens - ar jaunākās paaudzes mākslīgo segumu, kā arī divi vidēja izmēra futbola laukumi. 

Nākamajās kārtās tiks izbūvēti arī pludmales volejbola un tenisa, 3x3 basketbola laukumi, kā arī bērnu rotaļu laukumi un kafejnīca. Tāpat plānots uzbūvēt lielu tribīni, daudzfunkcionālu sporta kompleksu ar trīs basketbola, futzāla, volejbola un handbola laukumiem, kā arī kopmītni ar 50 istabām.

"LNK sporta parka" attīstītājs ir holdinga "LNK Group" uzņēmums "LNK Properties", būvnieks - "LNK Industries". Līdz šim būvniecības uzņēmums ir specializējies industriālo parku un dzīvojamo ēku būvniecībā, bet "LNK sporta parks" ir pirmā uzņēmuma realizētā sporta būve.

Jaunā sporta bāze piedāvās arī atbalsta un atlaižu programmas, kuru ietvaros infrastruktūras izmantošana būs bezmaksas atsevišķiem bērnu un jauniešu kolektīviem. Bērnu rotaļu laukums būs pieejams bezmaksas.

Kompleksa atklāšana Lejupes ielā 5, Valdlaučos, sāksies plkst.11. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), "LNK sporta parka" dibinātājs Artjoms Milovs un futbola kluba RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis. Tāpat pasākumā piedalīsies pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Futbola federācijas, futbola virslīgas klubiem un Latvijas Olimpiskās komitejas.

Holdings "LNK Group" dibināts 1988.gadā. Tajā ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas trijos galvenajos virzienos - būvniecībā un ražošanā ("LNK Industries"), aviācijas tehnikas aprēķinos, testēšanā un apkopē ("LNK Aerospace") un nekustamo īpašumu attīstībā ("LNK Properties").

"LNK Properties" reģistrēts 2019.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 8 662 782 eiro. Uzņēmums apvieno 17 objektus dzīvojamo un komerciālo nekustamo īpašumu jomā, piemēram, "Mūkusalas biroji", "Kalnciema biroji", "Baltijas Industriālais parks (BIP)", "Dārzciema biroji" un "Dienvidu vārti".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик