Skates Gada labākā būve konferencē – teju 600 dalībnieku Новости

Skates Gada labākā būve konferencē – teju 600 dalībnieku

Вторник, 12 апреля, 2022

Skates Gada labākā būve Latvijā 2021 ikgadējai Būvniecības dienas starptautiskajai konferencei Mūsdienīga būvniecība – ilgtspēja plānošanā, labiekārtošanā un biznesa vadībā 7.aprīlī interneta tiešsaistē bija pieslēgušies 590 klausītāju, rāda auditorijas statistika. Klātienē Rīgas Celtniecības koledžā bija gandrīz 10 dalībnieku – gan lektori un diskusijas eksperti, gan klausītāji.

 

Plašu klausītāju loku pulcēja gan Latvijas un ārvalstu profesionāļu priekšlasījumi par ilgtspējīgu ārtelpas plānošanu, vides labiekārtošanu, infrastruktūras atjaunošanu, materiālu izvēli, tehnoloģijām, instrumentiem un risinājumiem, gan noslēguma diskusija par situāciju būvniecībā pandēmijas un kara ietekmē. Diskusijā uzņēmēji, būvnieki, nevalstisko organizāciju un Ekonomikas ministrijas pārstāvji pārrunāja sekas būvmateriālu un energoresursu cenu kāpumam, kas rada šķēršļus agrāk noslēgtu līgumu izpildi objektos. Nozares dalībnieki apsprieda valsts institūciju piedāvāto risinājumu un aicināja uzturēt pastāvīgu dialogu, lai mazinātu vēl gaidāmo sarežģījumu sekas.

 

Vairākums klausītāju konferencei bija pieslēgušies no Latvijas, bet daži dalībnieki reģistrējās tiešraides vietnē no Lietuvas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Vācijas. Skates mājaslapā gadabuve.lv no šīs nedēļas būs pieejami konferences ieraksti, kā arī atsevišķas prezentācijas.

 

Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 21 profesionālo biedrību un nozares institūciju rīkotā skate Gada labākā būve Latvijā šogad notiek 24.reizi. Žūrija vērtēs vairāk nekā 60 pērn ekspluatācijā nodotās būves, infrastruktūras un ainavu objektus.

Šogad skates galvenais partneris ir zīmols Ceresit ar kompāniju Henkel Balti OU. Skates norisi atbalsta Saint-Gobain, MiTek Baltic, EJOT, Baumit, Geberit, Collomix, Alejas projekti, Landscape Construction, S.B.C., PERI. Būvniecības dienas konferences īpašie sadarbības partneri – VAS Valsts nekustamie īpašumi  un Tikkurila.

 

Skates rīkotāju partneri ir 15 būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas, Būvniecības valsts kontroles birojs, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienība, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, RISEBA FAD un nozares žurnāls Būvinženieris.

Informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, Nozare.lv, building.lv, archidea.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

 

Vairāk informācijas – skates koordinatore Baiba Mierkalne, tālrunis 26484891, e-pasts gadabuve@gmail.com.

Buvinzenieru Savieniba @latvijas_buvinzenieru_savienba
https://www.buvbaze.lv/latvijas_buvinzenieru_savienba/
3 года 6 месяцев 2 дня на портале
Был онлайн 16 октября в 11:56
Строительный поисковик