Biroju kompleksā VERDE uzsākta otrās ēkas būvniecība Новости

Biroju kompleksā VERDE uzsākta otrās ēkas būvniecība

Вторник, 11 января, 2022

Viens no Lietuvas vadošajiem investīciju pārvaldes uzņēmumiem "Capitalica Asset Management" pieņēmis pozitīvu lēmumu par Rīgas zaļākā biroju kompleksa "VERDE" otrās ēkas būvniecību. To stimulēja augstā potenciālo nomnieku interese par viņu vietējās un starptautiskās uzņēmējdarbības relokāciju uz "VERDE" pirmo ēku, kas kļūs par vienīgo 2022.gada uzbūvēto A klases ofisu Latvijā un tiks atvērta jau šī gada jūnijā.

"Rīgā modernu ofisa ēku piedāvājums, salīdzinot ar Viļņu un Tallinu, ir visnepiesātinātākais, bet "zaļu" biroju ir vēl mazāk. Tāpēc jau sākotnēji izlēmām šeit celt divas "VERDE" ēkas, kas jau projektēšanas stadijā saņēmušas ilgtspējas godalgu, BREEAM Excellent un nZEB sertifikātus. Pamatus otrai ēkai ielikām un pirmos stāvus, tai skaitā arī abas ēkas savienojošo pazemes autostāvvietu sākām būvēt jau aizvadītā gada vasarā paralēli pirmās ēkas celtniecībai. Taču galīgo lēmumu par tās tālāko būvniecību pieņēmām gadu mijā. Esam pārliecināti - divas "VERDE" ēkas modernajā Skanstes kvartālā sniegs dubultu pienesumu Latvijas galvaspilsētas attīstībai un citu investīciju piesaistei," norāda Andrius Barštis (Andrius Barštys), "VERDE" investors un attīstītājs, "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektors.

Otrās ēkas iznomājamā platība būs ap 15 000 m2 un tās atklāšana paredzēta 2023.gada maijā. Gluži kā pirmajā ēkā, arī šajā būvē būs 11 stāvi, kupli apzaļumota un ar āra darba vietām aprīkota 600 m2 plaša terase, kā arī citas ekstras, kas sekmēs tajā strādājošo darbinieku produktivitāti un labbūtību.

Kā iepriekš ziņots, biroju kompleksa "VERDE" kopējā platība būs 45 000 m2. Objekta būvniecības procesu pēc tā attīstītāja - "Capitalica Asset Management", pasūtījuma vada "SBA Group" meitasuzņēmums "Notus Developers", bet projekta ģenerālbūvnieks ir būvkompānija SIA "Velve". Kopumā "VERDE" attīstībā tiks ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro, un tas būs pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā.

Par "VERDE"

"VERDE" (www.verde.lv) būs zaļākais A klases biroju komplekss Rīgā, Skanstes kvartāla sākumā (R.Hirša ielā 1a), iepretim Latvijas Ugunsdzēsības muzejam, un vienīgais A klases biroju komplekss Rīgā, kura pirmo kārtu atklās 2022.gada jūnijā. "VERDE" sastāv no divām biroju ēkām ar kopējo iznomājamo platību 30 000 m2 (kopējā platība ar pazemes autostāvvietām - 45 000 m2). Komplekss izstrādāts atbilstoši BREEAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem. Konkursā "Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, un dizainā 2020" "VERDE" ierindojās starp ilgtspējīgākajiem projektiem.

"VERDE" savu "zaļo domāšanu" iemieso godalgoto Latvijas arhitektu Andra Kronberga un Jāņa Zvejnieka (ARHIS Arhitekti) ilgtspējīgā un mūsdienīgā arhitektūras risinājumā, kuru iedzīvina ar A klases energoefektivitātes un gudro ēku pārvaldības risinājumiem. "VERDE" īpašā atšķirības zīme būs nepārspējams zaļums gan uz 600 m2 plašām ar kokiem un augiem apstādītām terasēm katrā no ēkām, gan apstādījumiem bagātu un āra darba vietām aprīkotu pagalmu. Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem ir zinātniski pierādīts, ka relaksējošas terases un apstādījumi, vismodernākās gaisa ventilācijas sistēmas, viedais apgaismojums, pārdomāti telpu izkārtojumi un dažādi papildu A klases pakalpojumi uzlabo darbinieku labklājību un produktivitāti.

Par "Capitalica Asset Management" un "SBA Group"

Capitalica Asset Management (www.capitalica.lt) ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs. Tā menedžētajam fondam Capitalica Baltic Real Estate Fund I pieder biroju komplekss VERDE Rīgā, biznesa centrs 135 Viļņā, biznesa centrs Kauno Dokas Kauņā un tirdzniecības centrs Luize Klaipēdā. Capitalica Asset Management kontrolējošā akciju daļa (70%), pieder SBA Group, kas ir viena no lielākajām Lietuvas kapitāla biznesa grupām, bet vēl 30% pieder Capitalica Asset Management ģenerāldirektora A. Barštisa uzņēmumam Fox Holdings.

SBA Group ir viena no Lietuvas lielākajām daudznozaru uzņēmumu grupām, kas darbojas nekustamo īpašumu, investīciju pārvaldības, mēbeļu un apģērbu ražošanas nozarēs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 5 часов назад
Строительный поисковик