Notiks konference Latvija 2070 Новости

Notiks konference Latvija 2070

Вторник, 16 ноября, 2021

 Šodien no plkst.10 līdz 12.30 notiks Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) rīkotā konference "Latvija 2070", kurā dažādu jomu eksperti nāks klajā ar futuroloģisku skatu uz Latviju teju pēc pusgadsimta, liekot sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem aizdomāties par pasauli, kurā dzīvos nākamās paaudzes, un veidiem, kā varam to ietekmēt, aģentūru LETA informēja LTRK.

Konferences laikā tiks prezentēta ekspertu vīzija par to, kāda Latvija varētu būt 2070.gadā. Redzējums par Latvijas nākotni ir tapis provokatīvās un atklātās diskusijās divās darba grupās - akadēmiskajā, kuru vadīja LTRK padomes loceklis un uzņēmējs Ģirts Rungainis, un uzņēmējdarbības, kas strādāja Latvijas Universitātes profesora Mārča Auziņa vadībā.

Vērtējumu par darba grupu izstrādāto Latvijas attīstības vīziju konferencē sniegs "Times Augstākās izglītības konsultāciju darba grupas" vadītāja Elizabete Šeparde. Paredzēts, ka vērtējums būs izstrādāts sadarbībā ar Filu Beitiju, kuram ir vairāk nekā divdesmit gadu pieredze starptautiskajā augstākās izglītības sektorā, septiņus gadus viņš ir bijis Pasaules universitāšu reitingu redaktors.

Konferencē, kas notiks LTRK namā, klātienē piedalīsies - LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Auziņš, Rungainis, Šeparde, SIA "FIDEA" valdes loceklis Gundars Kuļikovskis, pētījumu centra "SKDS" direktors Arnis Kaktiņš, SIA "Tele2" klientu apkalpošanas departamenta direktore Marita Romanovska un Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos Inita Pauloviča.

LTRK aicina sekot līdzi konferencei tiešsaistē pasākuma mājas lapā "www.latvija2070.lv". Pēc konferences būs iespējamas gan klātienes, gan attālinātas intervijas ar ekspertiem, kuras ir lūgums iepriekš pieteikt, rakstot uz e-pastu kristine.stepina@ltrk.lv vai zvanot pa tālr.nr. 29250261.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 27 дней на портале
Был онлайн 28 апреля в 22:15
Строительный поисковик