Jaunajā Būvinženierī  jābūvē godīgi, šķiedru betons, Rīgas infrastruktūra Новости

Jaunajā Būvinženierī jābūvē godīgi, šķiedru betons, Rīgas infrastruktūra

Вторник, 23 ноября, 2021

Žurnālā Būvinženieris Nr. 82 lasiet:
► Sumināti Būvindustrijas lielās balvas – Pamatakmens saņēmēji Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) rīkotajā profesionāļu cildināšanas sarīkojumā. Savukārt Ekonomikas ministrijas, LBS un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas kopīgi organizētajā konkursā Energoefektīvākā ēka Latvijā desmito gadu pēc kārtas sveikti daudzdzīvokļu māju un publisko būvju sekmīgākie būvētāji un atjaunotāji.
► Būvniecības nozares dalībniekiem ir jāstrādā godīgi, intervijā Būvinženierim saka Gada projektu vadītājs 2020 Jānis Zilgme. Viena viņa sapņu būve jau uzcelta – Starptautiskā skola Piņķos ar Zilgmes dalību no A līdz Z tapusi perfekti lietišķā sadarbībā ar ikviena dalībnieka augstāko atbildību.
► Ķekavas skolu kā koka daudzpusīgas izmantošanas piemēru, kādu Latvijas reģionos ir arvien vairāk, apraksta Antra Viļuma, Dr. arch.
► Infrastruktūras inženieris Aivars Treicis apraksta Rīgas vēsturiskā centra infrastruktūras izpētes secinājumus un sniedz ieteikumus pazemes tīklu izmantošanai un atjaunošanai.
► Latvijas Lauksaimniecības universitātes pētnieks Ulvis Skadiņš publicē pētījuma secinājumus par šķiedru betona īpašībām un pielietojumu. Tehnoloģiju, energoefektivitātes un vides sadaļā apraksti par piemērotākā siltumizolācijas materiāla izvēli, valsts ēku atjaunošanas rezultātiem pērn un lietusūdens apsaimniekošanu.

Līdz 21.novembrim žurnāls "Būvinženieris" abonējiet izdevīgāk – 2022.gadam par 22,90 eiro. 
Abonē blbs.lv, buvinzenieriem.lv un buvinzenieris@blbs.lv.

 

 

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 лет 10 месяцев 12 дней на портале
Был онлайн 25 августа в 12:04
Строительный поисковик