Trīs uzņēmumi par 2,1 miljonu eiro veiks lidostas Rīga ēku remontdarbus Новости

Trīs uzņēmumi par 2,1 miljonu eiro veiks lidostas Rīga ēku remontdarbus

Пятница, 22 октября, 2021

VAS "Starptautiskā lidosta Rīga" iepirkumā par ēku un būvju remontdarbiem ar kopējo līguma summu 2,1 miljons eiro uzvarējuši trīs uzņēmumi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Iepirkumā uzvarējušas SIA "Ostas celtnieks", SIA "P.M.G." un SIA "Moduls Engineering".

Lidostas pārstāve Laura Kulakova aģentūrai LETA skaidroja, ka iepirkuma rezultātā ir noslēgta viena vispārīgā vienošanās ar trim uzvarētājiem, kopējā vispārīgās vienošanās cena ir 2,1 miljons eiro uz trīs gadu periodu vai līdz kopējās summas apguvei, atkarībā no tā, kas iestājas pirmais. Summa attiecas uz visiem uzvarētājiem kopā.

Vispārīgās vienošanās ietvaros ir plānots veikt iepriekš plānotos būvdarbus un remontdarbus, neparedzētos remonta darbus, lidostas uzdevumā noteiktus nelielus būvdarbus, tajā skaitā telpu pārbūves, rekonstrukcijas un citus, ar avārijas vai tās seku novēršanu saistītus būvdarbus vai remontdarbus, kā arī lidostas ēku uzturēšanu, kas ietver sīkus remontdarbus - logu un durvju regulēšanu, furnitūras regulēšanu un maiņu, dažādu stiprinājumu regulēšanu un maiņu, un citus.

"Pēc būtības vispārīgā vienošanās ir par nelieliem remontdarbiem/būvdarbiem lidostai piederošajās ēkās un būvēs, piemēram, ja jumts sāk tecēt, jāpārbūvē/jānokrāso siena un tamlīdzīgi, jāveic citi nebūtiski remontdarbi vai labiekārtojumi," pauda Kulakova.

Lidosta "Rīga" ir lielākais gaisa satiksmes infrastruktūras uzņēmums Baltijā un pērn šajā reģionā apkalpoja 43% pasažieru, 40% lidojumu, kā arī 44% no kopējā kravu apjoma, stabili saglabājot līderpozīcijas reģionā. 2020.gadā lidostā strādāja 17 lidsabiedrības, no kurām lielākais īpatsvars pasažieru skaita ziņā bija nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" (57%). Pērn 76% pasažieru lidostā "Rīga" ielidoja ar tiešajiem reisiem, bet 24% bija transfēra pasažieri.

Lidostas neto apgrozījums 2020.gadā bija 29,8 miljoni eiro. Lai gan krīzes rezultātā uzņēmuma ienākumi samazinājās par 54%, lidosta nodokļos valsts budžetā pagājušajā gadā iemaksāja 11,38 miljonus eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 17 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик