Būvdarbi turpinās 49 valsts autoceļu posmos Новости

Būvdarbi turpinās 49 valsts autoceļu posmos

Понедельник, 11 октября, 2021

Plānojot braucienus, autovadītājiem jārēķinās, ka valsts autoceļu tīklā ceļu būvdarbi turpinās 49 autoceļu posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Iestājoties izteikti rudenīgiem laika apstākļiem, autovadītājiem jābūt īpaši vērīgiem uz ceļa - gaišais diennakts periods saīsinās, līdz ar to no rītiem un pēcpusdienā jārēķinās ar to, ka pasliktinās redzamība, jo no rīta vēlāk paliek gaišs, bet pēcpusdienā ātrāk iestājas mijkrēslis. Braukšanas apstākļus var apgrūtināt ar mitrums un kritušās lapas.

Plānojot braucienus jārēķinās, ka valsts autoceļu tīklā ceļu būvdarbi turpinās 49 autoceļu posmos, tāpēc autovadītāji aicināti rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem un plānot papildu laiku ceļā. Tāpat valsts autoceļu posmos, kuros vasaras periodā maksimālais braukšanas ātrums bija palielināts līdz 100 vai 110 kilometriem stundā (km/h), tas ir atcelts un maksimālais braukšanas ātrums uz autoceļiem visā Latvijā ir 90 km/h.

Uz Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte (A5) posmā no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai (A8) vienā posmā satiksmi organizē satiksmes regulētāji, un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmā no Greiškāniem līdz Rīgas ielai ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Posma šķērsošana var prasīt 20 minūtes.

Uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) ceļa segas pārbūves posmā no Rēzeknes līdz Bekšiem divos posmos satiksmi regulē satiksmes regulētājs vai ar luksoforu, ātruma ierobežojums ir 30, 50 un 70 km/h, platuma ierobežojums ir trīs metri, un paredzamais posma šķērsošanas laiks ir 40 minūtes.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem autovadītāji aicina informēt VSIA "Latvijas Valsts ceļi", zvanot pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma "Twitter" un "Facebook" kontos.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик