Aicina balsot par simpātiskāko Energoefektīvāko ēku Latvijā 2021 Новости

Aicina balsot par simpātiskāko Energoefektīvāko ēku Latvijā 2021

Воскресенье, 19 сентября, 2021

Konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 organizatori aicina iedzīvotājus iesaistīties konkursa norisē un līdz šī gada 21.septembra plkst. 23.59 balsot par sev simpātiskāko energoefektīvāko ēku Latvijā.

 

Konkursa mājaslapā publicēta informācija par visām šī gada konkursam pieteiktajām ēkām. Ēka, par kuru nobalsos visvairāk iedzīvotāju, saņems konkursa Simpātiju balvu. Balsot aicinām konkursa tīmekļa vietnē: http://www.energoefektivakaeka.lv/index.php/home/balsojums-2021.

 

Šogad konkursā Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 kopumā iesniegti 29 projektu pieteikumi; konkursa otrajā kārtā vērtētas 17 ēkas sešās Latvijas pilsētās. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu apbalvošana notiks šī gada 23.septembrī.

 

Konkursu Energoefektīvākā ēka Latvijā organizē ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

 

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu Būvinženieris un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Detalizētāka informācija par konkursu pieejama mājaslapā www.energoefektivakaeka.lv.

 

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas Dzīvo siltāk sadarbības partneriem – Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvniecības valsts kontroles biroju, Rīgas Stradiņa universitāti, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Minerālvates ražotāju asociāciju un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

 

Konkursa atbalstītāji ir Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, SIA Paroc, SIA Saint-Gobain Celtniecības produkti, SIA Knauf, SIA Rockwool, Attīstības finanšu institūciju “Altum”, AS Latvenergo, SIA VentSys, SIA Tenapors, SIA Kingspan Insulation, SIA Intellify un Schöck.

Inese Bērziņa @inese_berzina
https://www.buvbaze.lv/inese_berzina/
2 года 10 месяцев 17 дней на портале
Был онлайн 26 июня в 19:39
Строительный поисковик