Druķis pamet būvniecības valsts kontroles biroja vadību Новости

Druķis pamet būvniecības valsts kontroles biroja vadību

Понедельник, 3 апреля, 2017

Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis piektdien, 31.martā, pēc vienošanās ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (V) pametis amatu, vēsta LTV raidījums "De facto".

Druķa aiziešana esot saistīta ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu strīdā starp Druķi un viņa iepriekšējo darba vietu "Inspecta Latvia". Tiesa atzina, ka Druķis no uzņēmuma līdzekļiem samaksājis par savu kāzu mielastu, tam restorānā "Ostas skati" iztērējot 7 455 eiro, iegādājies putekļu sūcēju, veļas mašīnu un ledusskapi, kā arī mēbeļu komplektu - matraci ar koka rāmi, dekoratīvā auduma bortus, alumīnija augsto kāju komplektu, galvgali auduma, lateksa virsmatraci un ortopēdisko spilvenu. Par mēbeļu un sadzīves tehnikas saņemšanu parakstījusies "Inspecta Latvia" darbiniece Lāsma Stankeviča, kura kļuva par Druķa sievu.

Druķis tiesai bija skaidrojis, ka mēbeles un sadzīves tehniku pircis priekš "Inspecta" īrētā dzīvokļa Ventspilī, taču inventarizācijas laikā sadzīves tehniku uzņēmumā neatrada. Turklāt spriedumā minēts, ka mēbeles piegādātas uz Druķa dzīvesvietas adresi.

Apgabaltiesas lēma, ka "Inspecta" no bijušā darbinieka drīkst piedzīt zaudējumus kopumā ap 14 500 eiro apmērā. Spriedums stājies spēkā daļēji, jo Druķis to pārsūdzējis.

Būvniecības valsts kontroles birojā Druķis nostrādāja divus gadus. Par strīdu ar "Inspecta" viņš Ekonomikas ministriju informējis pirms apstiprināšanas amatā. Ašeradens skaidrojis, ka lēmums pieņemts rūpēs par Būvniecības valsts kontroles biroja reputāciju.

Saistībā ar pušu domstarpībām sākta lieta arī Valsts policijā, kas joprojām atrodas izmeklēšanas posmā.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик