VNĪ izsolē par 678 600 eiro pārdevusi nekustamo īpašumu Mucenieku ielā Новости

VNĪ izsolē par 678 600 eiro pārdevusi nekustamo īpašumu Mucenieku ielā

Понедельник, 1 июня, 2020

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolē par 678 600 eiro pārdevusi biroja ēku Mucenieku ielā 3, Rīgā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas valdes loceklis Andris Vārna.

Viņš norādīja, ka līgums par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgts tuvāko nedēļu laikā.

Vārna atzīmēja, ka izsolē pārdotā četru stāvu administratīvā ēka 769 kvadrātmetru platībā ir pielāgota neliela, mūsdienīga biroja prasībām.

Pārdošanā iegūtos līdzekļus plānots ieguldīt valstij svarīgu īpašumu attīstīšanā un mūsdienīgu biroju izveidē, piebilda Vārna.

"Neskatoties uz ārkārtējo situāciju Latvijā un pasaulē dalība izsolēs un interese par nekustamo īpašumu iegādi vai nomu nav mazinājusies. Vērojama pielāgošanās atbilstoši ekonomiskai situācijai. Ir pircēji, kas jaunajos apstākļos mērķtiecīgi īsteno ilgtermiņa plānus, brīvos līdzekļus investējot nekustamā īpašuma iegādē," pauda Vārna.  

Šobrīd VNĪ aktīvā pārdošanā ir 23 nekustamie īpašumi, tostarp ēkas Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī un citviet Latvijā, kas nākotnē valsts pārvaldei nav nepieciešami.

Tuvākā mēneša laikā plānots izziņot izsoli vēsturiskajam Tetera namam Brīvības ielā 61, Rīgā.  

Šobrīd VNĪ pārvalda aptuveni 450 īpašumu, tostarp aptuveni 1500 dažādu būvju un ēku objektu, kā arī apmēram 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, un tā vienīgais akcionārs ir Finanšu ministrija.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик