Liepājas higiēnas preču ražotājs Новости

Liepājas higiēnas preču ražotājs "iCotton" investē 6,58 miljonus eiro ražotnē

Пятница, 8 мая, 2020

 Liepājas higiēnas preču ražotājs "iCotton" ar bankas "BlueOrange Bank" finansējumu un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atbalstu uzņēmuma attīstībā investēs 6,58 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Finansējums paredzēts rūpnīcas ēkas rekonstrukcijai un paplašināšanai, kā arī aprīkojuma iegādei. Līdz ar jauno iekārtu iegādi "iCotton" produktu klāstu papildinās sieviešu higiēnas preces, antibakteriālās salvetes un inovatīvas kokvilnas auduma izejvielas dažādu higiēnas preču un individuālo aizsarglīdzekļu ražošanai.

Ražošanas ēkas rekonstrukcija un piebūves būvniecība palielinās uzņēmuma ražošanas platību par 1200 kvadrātmetriem, tādējādi "iCotton" industriālās teritorijas ražošanas un noliktavu kompleksa ēku kopējai platībai sasniedzot 27 000 kvadrātmetru.

Ēkas būvniecības un saskaņošanas projekta fāzi paredzēts īstenot līdz 2020.gada septembrim-oktobrim, savukārt jaunā aprīkojuma iekārtu iegādes termiņš ir 2020.gada novembris-decembris. Iekārtu iegādē tiks investēta piešķirtā finansējuma lielākā daļa jeb 5,23 miljoni eiro. "BlueOrange Bank" kopējais finansējuma apmērs "iCotton" šobrīd sasniedz 14,3 miljonus eiro.

Ražošanu, izmantojot jaunās iekārtas, plānots uzsākt līdz šī gada beigām. Pateicoties ražošanas kompleksa paplašināšanai un ražošanas modernizācijai, uzņēmums plāno nākamgad palielināt gada vidējo apgrozījumu līdz 45-50 miljoniem eiro, kas ir par 80% vairāk nekā 2019.gadā. Šajā gadā uzņēmumam jau izdevies palielināt noietu un tirgus daļu visos pašreizējos noieta tirgos Apvienotajā Karalistē un citviet Eiropā.

""iCotton", neskatoties uz Covid-19 radīto ekonomisko krīzi, šobrīd strādā ar pilnu jaudu 24 darba stundu režīmā. Kokvilnas auduma izejvielas, kuru ražošanu uzsāksim gada beigās, tiek izmantotas gan dažāda veida antibakteriālo salvešu, gan sejas masku ražošanā, pēc kurām tirgū ir milzīgs pieprasījums. Savukārt produktu sortimenta papildinājumi ļaus nostiprināt uzņēmuma pozīcijas mūsu noieta tirgos visā Eiropā," skaidro"iCotton" valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis.

Uzņēmumā "iCotton" patlaban nodarbināti 115 cilvēki, un uzņēmuma attīstības plāni līdz gada beigām radīs vēl vairāk nekā 65 jaunas darbavietas.

"Apzinoties kreditēšanas lomu uzņēmumu izaugsmē un tautsaimniecībā kopumā, "BlueOrange Bank" saglabā 2020.gadā plānoto 150 miljonu apjomu jaunu kredītu izsniegšanai, aktīvi atbalstot vietējos mazos un vidējos uzņēmumus," norādījis "BlueOrange Bank" galvenais izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

Uzņēmums "iCotton" nodarbojas ar kokvilnas produktu, mitro salvešu un higiēnas preču ražošanu. 95% uzņēmuma saražotās produkcijas tiek eksportēti uz ārvalstīm. "iCotton" galvenie noieta tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, Ukraina. Tāpat uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lielbritāniju, Skandināvijas valstīm, Poliju, Uzbekistānu, Ķīnu, Vjetnamu, Franciju, Itāliju, Čehiju, Slovākiju, Rumāniju un Ungāriju.

Binkovskis informēja, ka 2019.gadā "iCotton" apgrozījums sasniedzis 25 miljonus eiro, savukārt 2020.gada pirmajos trīs mēnešos uzņēmuma apgrozījums ir 6,5 miljoni eiro, kas ir tādā pašā līmenī, kā 2019.gada pirmajā ceturksnī. Uzņēmuma finanšu pārskats par 2019.gadu vēl nav publiskots.

2013.gadā dibinātais SIA "iCotton" ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu kokvilnas produktiem un mitrajām salvetēm. Šobrīd "iCotton" ir viens no lielākajiem kokvilnas produktu, mitro salvešu un personīgās higiēnas produktu ražotājs Eiropas Savienībā un NVS valstīs ar vienu no modernākajām ražotnēm Eiropā.

"ICotton" 2016.gada maijā bijušās sporta manēžas telpās Krūmu ielā atklāja jaunu ražotni un noliktavu. Īstenojot investīciju projektu 8,1 miljona eiro apmērā, "iCotton" sācis arī vates izstrādājumu izejmateriāla - neausta kokvilnas audekla - ražošanu, kā arī paplašinājis produkcijas klāstu ar vates plāksnītēm un vates irbulīšiem.

"Firmas.lv" dati rāda, ka uzņēmuma "iCotton" īpašnieki līdz 2017.gada martam uz pusēm bija Itālijas uzņēmums "Sanitars S.P.A" un Krievijas pilsonis Maralbeks Gabdsatarovs, bet kopš 2017.gada marta Gabdsatarovs kļuva par vienīgo īpašnieku. Kopš 2019.gada jūlija 40% kapitāldaļu pieder Krievijas pilsonim Dmitrijam Reņevam, bet atlikušie 60% - Gabdsatarovam.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 8,15 miljoni eiro. 2018.gadā "iCotton" apgrozījums bija 25,966 miljoni eiro, bet peļņa - 5,367 miljoni eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик