Bite Latvija šogad plāno izbūvēt līdz 50 jaunām bāzes stacijām Новости

Bite Latvija šogad plāno izbūvēt līdz 50 jaunām bāzes stacijām

Вторник, 25 февраля, 2020

 Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" šogad plāno izbūvēt līdz 50 jaunām bāzes stacijām, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls.

Viņš norādīja, ka pagājušajā gadā tika izbūvētas 54 jaunas bāzes stacijas, plānoto 50 vietā. "Mūsu tehniskā nodaļa redzēja, ka var uzbūvēt vairāk un to arī izdarīja," sacīja Buls.

Kā atklāja "Bite Latvija" vadītājs šogad mērķis ir iedarbināt līdz 1000 4G+ šūnām. Tā būtu papildu jauda un kapacitāte datu nodrošināšanai. Viņš skaidroja, ka, redzot datu patēriņu un tā pieaugumu, tas ir pašsaprotams solis par labu attīstībai.

Runājot par gatavošanos 5G, Buls atklāja, ka "Bite Latvija" plāno 5G stacijas būvēt Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās. "Taču mēs to plānojam darīt mērķtiecīgi, nevis tikai "iezīmēt" pilsētu ar vienu 5G staciju. Mēs gribam stacijas būvēt vietās, kur tas būtu visvairāk vajadzīgs. Piemēram, tā kā esam Latvijas Hokeja federācijas atbalstītājs, tad uz Pasaules hokeja čempionātu nākamajā gadā ar 5G aprīkosim "Arēnu Rīga"," viņš skaidroja.

Buls piebilda, ka katru gadu "Bite Latvija" tradicionālajos biznesa sektoros iegulda ap 10% no apgrozījuma un, izejot no tā, plāno investīcijas. "Te gan ir jāņem vērā, ka 2021.gadā 5G tīklu sāks būvēt mūsu un "Tele2" kopuzņēmums "Centuria". Tādēļ tuvākie gadi paies 5G zīmē," uzsvēra Buls.

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" 2018.gadā strādāja ar 99,978 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,1% vairāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 18,2% un bija 14,964 miljoni eiro.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик