Mediju pasākumā pieteiks Latvijas Dizaina gada balvas turpmāko divu gadu norisi Новости

Mediju pasākumā pieteiks Latvijas Dizaina gada balvas turpmāko divu gadu norisi

Четверг, 20 февраля, 2020

Šodien plkst.11 Digitālās mākslas mājas "Digital Art House Riga" telpās notiks mediju pasākums, kurā informēs par konkursa "Latvijas Dizaina gada balva" norisi turpmākos divus gadus, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākumā informēs par plānotajām "Latvijas Dizaina gada balvas" norisēm šajā un 2021.gadā, nacionālās nozīmes apbalvojuma organizatoriem, konkursa un balvas norises kārtību, tās attīstību, kā arī stāstīs par izglītojošu pasākumu ciklu, kurā diskutēs gan par profesionāliem nozares jautājumiem, gan dizainu.

No plkst.10 Digitālās mākslas mājā notiks sabiedrībā plašāk pazīstamu, tomēr ar dizainera profesiju nesaistītu personību - televīzijas raidījumu vadītāju Aivja un Leldes Ceriņu, alus darītavas "Valmiermuiža" saimnieka Aigara Ruņģa un Dailes teātra aktiera Arta Robežnieka saruna par dizaina lomu un nozīmi ikdienā.

Mediju pasākumā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), Latvijas Dizaina padomes priekšsēdētāja, "Inre Scandinavian design" vadītāja Indra Križus, Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs Miks Pētersons un Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētāja vietniece un "Latvijas Dizaina gada balvas" projekta vadītāja Barbara Freiberga.

Savukārt pēc mediju pasākuma moderators Toms Grēviņš vadīs dizaina nozares profesionāļu diskusiju par to, kādas gaidas adresē šim apbalvojumam. Diskusijā piedalīsies grafikas dizainere un kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" radošā direktore Liene Drāzniece, mēbeļu ražotāja "Nordi Furniture" vadošais dizainers Miks Pētersons, Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas pārstāve Dzintra Purviņa, programmēšanas uzņēmuma "Cube Systems" kreatīvais direktors un mobilās lietotnes "Derec" veidotājkomandas dalībnieks Mārcis Miķelsons-Germs.

"Latvijas Dizaina gada balva" ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā.

Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017.gada. Iepriekšējos trīs gadus balvas organizators bija dizaina biroja "H2E" komanda, tomēr ar šo gadu balvas organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик