Atliek gala lēmuma pieņemšanu par koku nociršanu Dumbrāja ielā 29 Новости

Atliek gala lēmuma pieņemšanu par koku nociršanu Dumbrāja ielā 29

Четверг, 21 ноября, 2019

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija atlikusi gala lēmuma pieņemšanu par atļaujas izsniegšanu koku ciršanai Dumbrāja ielā 29, kur projekta attīstītājs SIA "Bonava Latvija" bija iecerējis nocirst vairākus desmitus koku, aģentūru LETA informēja domē.

Attīstītājs šajā vietā iecerējis būvēt jaunas daudzstāvu daudzdzīvokļu ēkas ar pazemes un virszemes autostāvvietām. 

Kā norāda Apstādījumu saglabāšanas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR), publiskās apspriešanas laikā vairums saņemto iedzīvotāju viedokļi bija pret koku izciršanu, tādēļ komisija lēma, ka projekta attīstītājam ir jāmeklē vēl risinājumi, lai šeit saglabātu pēc iespējas vairāk ainaviski vērtīgo koku. 

"Ja uzņēmums grib sevi pozicionēt kā sociāli atbildīgu uzņēmumu, tad viņam ir jāņem vērā sabiedrības nostāja," teica Stepaņenko.

Kopumā no Imantas un citu apkaimju iedzīvotājiem publiskās apspriešanas laikā, kas norisinājās no 21.maija līdz 17.jūnijam, tika saņemti 563 viedokļi par koku iespējamo ciršanu. Koku ciršana netika atbalstīta 160 anketās, kas saņemtas no tiešā tuvumā dzīvojošajiem, un 379 anketās, kurās savu viedokli pauduši tālāku apkaimju iedzīvotāji.

Projekta attīstītāja sākotnējā iecere paredzēja cirst divas kļavas, 25 bērzus, vienu ozolu, trīs priedes un vienu ievu. 

Patlaban attīstītājs ir izskatījis iespēju koriģēt sākotnējo ieceri un saglabāt vairākus ainaviski vērtīgus kokus, kā arī iestādīt 18 jaunus kokus pilsētai piederošajos blakus esošajos zemesgabalos. Teritorijā ap jaunceltnēm plānots papildus izvietot mazāka mēroga kokus konteineros. 

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas ieskatā projektu vēl ir iespējams precizēt.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик