Ādažiem top jauns centrs! No 9. marta sākas izmaiņas satiksmes organizācijā Gaujas ielā Новости

Ādažiem top jauns centrs! No 9. marta sākas izmaiņas satiksmes organizācijā Gaujas ielā

Вторник, 7 марта, 2017

Kā iepriekš ziņots, Ādažu novada dome uzsākusi projekta “Gaujas ielas A pārbūve” īstenošanu, kura ietvaros tiek pārbūvēts Gaujas ielas posms no Rīgas gatves līdz vecajai domes ēkai (Gaujas ielā 16), iebrauktuvei uz Gaujas ielu 25 (korpuss 2).

Apbraucamie ceļi pa Draudzības un Attekas ielu

No 9.marta līdz augustam satiksmei slēgta Gaujas iela posmā no Rīgas gatves līdz Attekas ielai, galveno satiksmes plūsmu novirzot pa Draudzības un Attekas ielu.

Piekļuve Ādažu poliklīnikai

Piekļuve pie Ādažu slimnīcas (poliklīnikas) tiks nodrošināta ar jaunizbūvētu pagaidu grants ceļu, šķērsojot zemes gabalu Attekas ielā 16, ar iebraukšanu no:

  • Pirmās ielas puses gar namīpašumu Pirmajā ielā 38,
  • No Gaujas ielas puses gar namīpašumu Gaujas ielā 25, korpuss 2.

 Sabiedriskā transporta maršruts

Būvniecības laikā tiks mainīts sabiedriskā transporta maršruts. Virzienā no Baltezera uz Ādažiem, pirms pirmā rotācijas apļa Rīgas gatvē, tiks izveidota pagaidu autobusa pieturvieta Rīgas gatves ceļa malā, pēc tam, turpinot kustību, pirmajā rotācijas aplī autobuss nogriezīsies uz Draudzības ielu tālākai kustībai līdz pagriezienam uz Attekas ielu virzienā uz Gaujas ielas pusi.

Izmaiņas maršrutā Rīga – Ādaži – Garkalne un Rīga – Ādaži – Alderi!

Esošā pieturvieta Podnieku ceļa malā “Siltumnīca” uz laiku tiek slēgta, tuvākās pieejamās pieturvietas ir “Krastupes iela” un “Attekas iela”. Sabiedriskā transporta kustība virzienā no Rīgas uz Garkalni un Alderiem tiek virzīta: Draudzības iela – Attekas iela – Gaujas iela – Dadzīšu iela – Krastupes iela – Podnieku ceļš. Virzienā uz Rīgu no Alderiem un Garkalnes: Podnieku ceļš – Krastupes iela – Dadzīšu iela – Gaujas iela – Attekas iela – Draudzības iela – Rīga.

Pieturvietas pie vecās domes ēkas

Abas pieturvietas iepretim Ādažu slimnīcai (poliklīnikai) tiks pārvietotas uz Attekas ielu pie vecās domes ēkas (Gaujas ielā 16).

Pieturvieta “Maxima” un “Apelsīns” uz remontdarbu laiku tiks izmantota tikai maršrutā uz un no Carnikavas!

 

 

Jautājumi – atbildes

Kāpēc daļa ielas atbrīvota no kokiem?

Gaujas ielas zona atbrīvota no slimajiem, novecojušajiem un bīstamajiem kokiem, kā arī sējeņiem saskaņā ar arboristu veikto koku inventarizāciju un slēdzienu. Gaujas ielā tiks stādīti jauni koki, kur katrs stāds būs vismaz 3-3.5m augsts ar stumbra apkārtmēru 14-16cm. Pēc rekonstrukcijas Gaujas ielā iestādīs 18 sarkanos ozolus, 17 platlapu liepas, 7 purva ozolus, 650 dažādus lapu krūmus un vairāk nekā 5900 ziedošas ziemcietes. Kopumā Gaujas ielā paredzēts ierīkot jaunas apstādījumu joslas 1285 m2 platībā. Ādažu novadā vēsturiski nav bijušas attīstītas ainavu arhitektūras tradīcijas. Ādažu jaunais centrs ir sākums šādas vides izveidošanā.

Kādēļ neremontē “manu ielu”, ielu, kurā es dzīvoju,  kādēļ “Gaujas ielu”?

Ādažu novada dome iestājas par to, ka darbi jādara sistemātiski, jāplāno. Noteikti ne tādā veidā, ka tur, kur ir caurums, to aizlāpa, bez nekādas sistēmas vai plāna attīstībai nākotnē. Tas, protams, neizslēdz caurumu lāpīšanu, tomēr būtiski – darīt darbus plānveidā. !

Ielu un ceļu stāvoklis novadā tiek uzlabots sistemātiski, sākot ar centru un tad tālāk, pakāpeniski – visā novadā.

 Kāpēc ielas posmi satiksmei tiek slēgti visā platumā?

Betona bruģakmens segumu tehnoloģiski var izbūvēt tikai ielas pilnā platumā atšķirībā no asfaltbetona seguma, ko var izbūvēt pa joslām.

Kāpēc ielas virskārta tiks noklāta ar betona bruģakmeni, nevis – asfaltbetona segumu?

Asfaltbetona seguma kalpošanas laiks (virskārta 7-10 gadi) ir īsāks nekā betona bruģakmens segumam (20-30 gadi). Uzturēšanas un remontdarbu izmaksas asfaltbetona segumam, salīdzinot ar betona bruģakmeni, ir krietni augstākas un tehnoloģiski komplicētākas, kā arī atkārtota betona bruģakmens izmantošana ir videi draudzīgāka.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 19 часов назад
Строительный поисковик