Baltinavas novadā saimniecību attīstībai par 337 226 eiro noasfaltēts divus kilometrus garš ceļš Новости

Baltinavas novadā saimniecību attīstībai par 337 226 eiro noasfaltēts divus kilometrus garš ceļš

Пятница, 1 ноября, 2019

Atbalstot zemnieku saimniecības, Baltinavas novadā veikti asfaltēšanas darbi uz divus kilometrus gara ceļa Čudarīne-Tutinava posma, kas izmaksājuši 337 226 eiro, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Būvdarbi notikuši, realizējot projektu "Uzņēmējdarbības attīstība Austrumu pierobežā", kura mērķis ir revitalizēt, reģenerēt degradētās teritorijas Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novados atbilstoši pašvaldību attīstības programmām, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. Pašvaldībā uzsvēra, ka projekts pilnībā atbilst novadu attīstības programmas prioritātēm un stratēģiskajiem mērķiem veidot novadus ar attīstītu, videi draudzīgu mežsaimniecību, kokapstrādi, lauksaimniecību un rosināt radošus, inovatīvus, ekonomiski aktīvus cilvēkus veidot uzņēmumus un darba vietas.

Vietvara cer, ka, uzklājot asfaltsegumu ceļa kvalitātes uzlabošanai, tiks nodrošinātas uzņēmējdarbības dažādošanas iespējas, jaunu darba vietu veidošana, degradēto teritoriju sakārtošana un jaunu investīciju piesaiste. Plānots, ka zemnieku saimniecībās "Amatnieki" un "Riekstiņi" līdz ar ceļa noasfaltēšanu tiks radītas jaunas darba vietas, un tās attīstībā ieguldīs 286 564 eiro.

Projekta kopējās izmaksas ir 337 226 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 286 564 eiro. Būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību nodrošināja SIA "RK Projekti", būvdarbus veica SIA "Ceļi un tilti", bet būvuzraudzību SIA "R4F".

Asfaltseguma uzklāšana esot optimālākais ceļa sakārtošanas veids, kas pašvaldībai ļaušot ietaupīt ceļa uzturēšanas izmaksas nākotnē.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик