Paraksta līgumu par Ventspils Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūvi Новости

Paraksta līgumu par Ventspils Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūvi

Среда, 30 октября, 2019

Šodien Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore Anita Krūmiņa un Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks elektroniski parakstīja līgumu par Ventspils Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūves uzsākšanu Rūpniecības ielā.

Krūmiņa atzina, ka tehnoloģijām vēl ir kur augt, jo parakstīšanas procedūra aizņēma krietni vairāk laika nekā, ja to darītu ar pildspalvu.

Viņa atzinīgi novērtēja pašvaldības paveikto, jo tā attīsta ilgtspējīgas infrastruktūras izveidi, kas veicinās jaunu darba vietu radīšanu.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Kausenieks, Ventspils Inovāciju centra ideju attīstījuši pēdējos septiņus gadus, iepazīstoties ar inovāciju centru ekspozīcijām dažādās pasaules valstīs un atlasot tās, kuras ir visinteresantākās un atraktīvākās apmeklētājiem, lai viņiem būtu vēlme atbraukt uz centru vairākas reizes.

"Mēs neizgudrosim velosipēdu no jauna, bet atvedīsim to mājās. Esam izvēlējušies 90 eksponātus, atstājot vietu arī tehnoloģiju attīstībai," iecerēs dalījās Kausenieks.

Šajā centrā būs arī 18 nomas biroja telpas jaunajiem uzņēmējiem platībā no 20 līdz 150 kvadrātmetriem, kur viņi varēs sākt un attīstīt savu uzņēmējdarbību. "Ventspilī mums ir ļoti spēcīgs jaunrades nams, augstskola, tehnikums, kas gatavo jaunos speciālistus, kuriem nepieciešama vieta, kur strādāt," teica Kausenieks.

Jau ziņots, ka Zinātnes centrā tiks izveidotas izglītojošās interaktīvas ekspozīciju zāles, mācību klases, laboratorijas un tehniski radošās darbnīcas, kas apmeklētājiem būs pieejamas visos gadalaikos. Iecerēts, ka izglītojošās ekspozīcijas un jaunizveidotās mācību programmas jau no mazotnes rosinās bērnos un jauniešos interesi par dabas zinātnēm, tehnoloģiju un inženierzinātnes attīstību, veicinot jauniešu interesi ar praktiskām nodarbībām. 

Zinātnes centra ekspozīcijas būs pieejamas plašai sabiedrībai - kā Latvijas, tā ārvalstu viesiem. Plānots, ka Zinātnes centru gadā apmeklēs 80 000 ventspilnieku un pilsētas viesu. Jaunizveidotā ēka veicinās Ventspils starptautiska tūrisma galamērķa attīstību un pilsētas atpazīstamību kopumā, sola pašvaldība.

Savukārt Inovāciju centrā plānots attīstīt uzņēmējdarbību veicinošās aktivitātes, izveidot biznesa inkubatoru, biznesa akseleratora programmu un universālas biroja telpas jauno uzņēmēju piesaistei un atbalstam, jaunu darbavietu radīšanai.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra atklāšana tiek plānota 2021./2022.gadā.

Zinātnes centra projektu attīsta, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu no specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus" trešās projektu iesniegumu atlases kārtas "Ieguldījumi kultūras un dabas mantojuma attīstībai nacionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībās".

Savukārt Inovāciju centra projektu plānots īstenot no specifiskā atbalsta mērķa "Teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas "Ieguldījumi degradēto teritoriju revitalizācija nacionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībās".

Zinātnes centra kopējās projekta izmaksas plānotas 12 232 685 eiro, Inovāciju centra - 8 800 413 eiro.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик