Eurostat: Latvijā būvniecības izlaides kāpums otrajā ceturksnī bijis mazāks nekā ES vidēji Новости

Eurostat: Latvijā būvniecības izlaides kāpums otrajā ceturksnī bijis mazāks nekā ES vidēji

Пятница, 18 октября, 2019

Latvijā būvniecības produkcijas izlaide šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar aprīlī-jūniju pērn pieaugusi par 0,9%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati. 

Straujākais būvniecības produkcijas izlaides pieaugums gada izteiksmē otrajā ceturksnī bijis Rumānijā (+30,3%), Ungārijā (+27,5%), Maltā (+21,7%), Īrijā (+11%) un Lietuvā (+8,9%).

Igaunijā būvniecības produkcijas izlaide šajā periodā palielinājās par 3%.

Savukārt kritums fiksēts Slovākijā (-0,7%), Luksemburgā (-0,8%) un Grieķijā (-5,8%).

ES vidēji otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn būvniecības produkcijas izlaide augusi par 2,5%, bet eirozonā pieaugums bijis 2,2%. Vienlaikus ceturkšņa izteiksmē būvniecības produkcijas izlaides apjoms ES samazinājies par 0,7%, bet eirozonā - par 0,5%.

Otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar šā gada pirmajiem trim mēnešiem būvniecības izlaides apmērs samazinājies 19 ES dalībvalstīs, no kurām straujākais tas bijis Slovēnijā (-5,4%), Horvātijā (-4,9%), Ungārijā (-3,4%), Dānijā (-3%) un Lietuvā (-2,4%). 

Deviņās bloka dalībvalstīs ceturkšņa izteiksmē reģistrēts būvniecības apmēra kāpums, no kurām straujākais tas bijis Rumānijā (+15,1%), Maltā (+7,4%) un Kiprā (+4,5%). Latvijā būvniecības izlaide otrajā ceturksnī bijusi par 1,3% mazāka nekā pirmajā ceturksnī, bet Igaunijā par 0,4% lielāka.

Nav pieejami dati par Itāliju, jo tie ir konfidenciāli.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик