Dzīvoklī ir pārāk karsti vai pārāk auksti. Ko darīt? Новости

Dzīvoklī ir pārāk karsti vai pārāk auksti. Ko darīt?

Четверг, 3 октября, 2019

Pagājušajā nedēļā “Rīgas namu pārvaldnieka” apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās pieslēgta apkure. Pagaidām tas vēl nav izdarīts visās mājās, bet jau līdz piektdienai, 27. septembrim, apkure bija pieslēgta jau gandrīz 80% uzņēmuma klientu. Apkures pieslēgšana turpinās arī šonedēļ. Kamēr daļa iedzīvotāju vēl salst, citi sūdzas, ka viņiem ir pārāk karsti, jo brīvdienās ir kļuvis nedaudz siltāks. Kā noregulēt temperatūru telpās?

Praktiski visās RNP apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās ir uzstādīti automātiskie siltumtīkli, kuri, reaģējot uz temperatūru ārā, vai nu atslēdzas, vai radiatorus silda intensīvāk vai vājāk. Ņemot vērā, ka dienā gaisa temperatūra pakāpjas virs +12 grādiem, dienā radiatori var būt auksti, siltums atgriežas dzīvokļos tikai pēc tam, kad termometrs rāda +12 grādus.

Ja tas nenotiek un šķiet, ka dzīvoklī ir pārāk karsti, radiatori stipri uzkarst par spīti tam, ka ārā ir silti, vai arī tie neuzsilst pietiekami, kad ir auksti, tad vispirms jāņem vērā, ka ar apkures sezonas sākumu, iespējams, vairākiem siltumtīkliem ir nepieciešams mainīt uzstādījumus – jāveic atgaisošana, balansēšana un regulēšana, lai nodrošinātu pilnvērtīgu to darbību. Ja iedzīvotāji ir atklājuši problēmas ar apkuri, viņus lūdz ziņot:

  • pa avārijas dienesta tālruņa numuru 80000610;
  • rakstot ziņojumu uzņēmuma “Siltumserviss Rīga” Facebook profilam, norādot problēmu, adresi un kontakttālruni;
  • aizpildot veidlapu mājaslapā www.siltumserviss.lv, sadaļā “sazinies ar mums”

Tāpat iedzīvotājus aicina atgaisošanu neveikt patstāvīgi un neiejaukties apkures sistēmas darbībā, jo tādējādi bez apkures var palikt visa kāpņu telpa vai pat māja.

Ja neizdodas sazināties ar uzņēmumu “Siltumserviss Rīga”, iedzīvotāji pēc palīdzības var vērsties arī pie RNP operatoriem, zvanot pa tālruņa numuru 8900 no plkst. 8.00 līdz 20.00 darba dienās.

Visu māju pieslēgšanu apkurei plānots pabeigt līdz 1. Oktobrim. Pēc tam, oktobra sākumā, noritēs plānveida sistēmas stabilizācija visās RNP apsaimniekotajās mājās.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 15 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик