Ventilācija nodrošina labāko iekštelpu klimatu Строительство

Ventilācija nodrošina labāko iekštelpu klimatu

Среда, 18 сентября, 2019

 

Ēkas ventilācija ir balstīta uz spiediena starpības kas tiek izveidots ar mehāniski vadītu vai dabīgu ventilāciju kura darbību ietekmē arī temperatūra un vēja ātrums.

Dabīgās ventilācijas darbība ir atkarīga no laika apstākļiem. Ienākošais gaiss nav tīrs. Tā arī nav energo-efektīva, jo tiek zaudēts siltums gaisam izvadoties no ēkas.

Mehāniskās nosūces ventilācija izmanto ventilatorus no telpām. Siltuma atguve nav iespējama un ne vienmēr ir pietiekošs pieplūdes gaiss.

Pieplūdes un nosūces ventilācija ar rekuperāciju – gaiss tiek ievadīts ēkā ar ventilatoru palīdzību, tas tiek filtrēts un lietderīgi izmantots, kā arī rekuperators nodrošina siltuma atguvi. Tas nozīmē, ka šī metode ir energo-efektīva.

Ja mēs runājam par gaisa kondicionēšanu, pieplūdes gaiss ir vienlaicīgi tiek dzesēts vai piesildīts, mitrināts vai tieši pretēji sausināts. Tas nodrošina, ka iekštelpu gaiss ir ļoti labā stāvoklī un ir mums veselīgs neatkarīgi no āra vai iekštelpu gaida stāvokļa.

Gaisa kondicionēšana ir standarta aprīkojums nu jau gandrīz katrā automašīnā. Kāpēc to neizmantojot arī mājās!

Ir ļoti grūti izveidot labu iekštelpu klimatu energo-efektīvās un hermētiskās ēkās bez efektīvas ventilācijas iekārtas ar rekuperāciju.

Mēs Enervent zinām visu kas ir jāzina par veselīgu iekštelpu klimatu, energo-efektivitāti un efektīvu siltuma atguvi. Kopš 1983 gada mēs izstrādājam visprogresīvākās ventilācijas iekārtas visiem ēku lielumiem.

Tehnoloģija, kas tiek izmantota Enervent ventilācijas iekārtas ir inovatīva siltuma atguves sistēma izmantojot rotora tipa siltummaini. Kad mūsu iekārtas tiek apvienotas ar siltumsūkņu tehnoloģiju ir iespējams sasniegt efektivitāti gada griezumā lielāku par 90%.

Enervent laba iekštelpu klimata pamatprincipi:

Veselības faktors

  • Iekštelpu gaiss ir svaigs un filtrēts.
  • Ēka ir veselīga un nav mitra.

  • Rotora siltummainis atgriež mitrumu ienākošajam svaigajam gaisam ziemas periodā tādējādi nodrošinot iekštelpu mitruma līmeni veselīgā līmenī gan priekš cilvēka, gan ēkas.

Komforts

  • Piemērota iekštelpu gaisa temperatūra ir panākta pieslidot vai dzesējot ienākošo gaisu.
  • Iekštelpu mitruma līmeņa kontrole nodrošina komfortablu iekštelpu klimatu vasaras periodā vai kad ir pārāk mitrs.

Energo-efektivitāte

  • Rotora tipa siltummaiņi ir ļoti energo-efektīvi un kad tiek savienoti     kopā ar siltumsūkni Jūs iegūstat risinājumu kam nav analoga. Visu pāri paliekošo enerģiju var izmantot ieviešot “Aqua” vai “EnergyBUS” funkcijas. 
  • Vasaras naktīs dzesēšana izmantojot rotora siltummaini samazina dzesēšanas izmaksas. 

  • CO2 izmeši un iekārtu atmaksāšanās periodi ir ļoti mazi.

Risinājumi un papildus informācija - www.enervent.lv

Artiva Sia @artiva_proclima
Ventilācijas un norobežojošo konstrukciju hermetizācija
5 лет 5 месяцев 5 дней на портале
Был онлайн 20 января в 14:48
Строительный поисковик