Stabu ielā 100 gaidāmi Spāru svētki Новости

Stabu ielā 100 gaidāmi Spāru svētki

Среда, 4 сентября, 2019

Rīgas vēsturiskajā centrā Stabu ielā top jauna māja. Septembrī ēka uzcelta līdz tās augstākajam punktam un tiks svinēti Spāru svētki.

Tradicionāli Spāru svētkos būvnieki mājas augstākajā vietā uzkar ozollapu vainagu, bet ēkas saimnieks trīs dienu laikā strādniekus iepriecina ar cienastu. Ja tas netiek izdarīts, par to uzzina visa pilsēta: tad vainaga vietā izkar vecas bikses, kas nozīmē, ka ēkas saimnieks izturējies nevērīgi un nav novērtējis savus darbiniekus.

Spāru svētki ir ēkas karkasa būvniecības beigas. “Tie ir mājas dzimšanas svētki. Ēkas karkass ir visa pamatā. Pārējo var mainīt, pārbūvēt un pilnīgot būvniecības gaitā. Savukārt karkass (ēkas skelets) paliks vienmēr tāds, kāds tas ir uzcelts,” stāsta kompānijas Baltic Investment Group valdes loceklis Ļevs Golands.

Daudzdzīvokļu mājā Stabu ielā 100 būvdarbi noris pilnā sparā. Tiek veikti iekšdarbi – ierīkotas komunikācijas, kanalizācijas, apkures, elektrības, interneta kabeļi un logi. Līdztekus tiek uzstādīts siltummezgls un iesākta starpsienu montāža telpās. Tas nozīmē, ka jau tagad var redzēt nākamo dzīvokļu plānojumus.

Pēc pamata komunikāciju ierīkošanas tiks ieklāta tā sauktā “melnā grīda”. Starpstāvu pārsegumu pārklās ar skaņas un siltuma izolāciju, pēc tam to nosegs ar cementa klonu (ESTRICH) un apdares darbu noslēguma posmā noklās ar parketa vai flīžu grīdu.

Pēc ēkas karkasa izbūves būvnieku uzmanības centrā ir jumts un logi. Septembra vidū celtnieki plāno uzsākt slīpā jumta montāžu, ko paredzēts pabeigt līdz oktobra vidum. Vienlaikus, sākot ar ēkas apakšējiem stāviem, tiks uzstādīti logi.

Mājas telpu galējo apdari Stabu ielā 100 būvnieki plāno pabeigt nākamā gada vasaras sākumā, lai jau vasaras beigās ēku nodotu ekspluatācijā.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик