Pagājušajā nedēļā elektrības vidējā cena Latvijā pieauga par 6% Новости

Pagājušajā nedēļā elektrības vidējā cena Latvijā pieauga par 6%

Вторник, 3 сентября, 2019

Pagājušajā nedēļā biržā "Nord Pool" elektrības cena Latvjā un Lietuvā auga par 6%, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Latvijas un Lietuvas tirdzniecības apgabalos elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā palielinājās par 6% līdz 50,56 eiro par megavatstundu (MWh). Savukārt Igaunijas tirdzniecības apgabalā vidējā elektroenerģijas cena pieauga par 5% līdz 50,42 eiro par MWh, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. 

"Nord Pool" sistēmas cena iepriekšējā nedēļā palielinājās par 3% līdz 35,43 eiro par MWh.

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenu ietekmēja emisijas kvotu cenu pieaugums. Joprojām turpinājās atomelektrostaciju apkopes darbi Ziemeļvalstīs, kā arī novērota zemāka vēja staciju izstrāde. Baltijas valstīs cenu starpību starp Igauniju un Latviju ietekmēja pieejamās šķērsgriezuma jaudas samazinājums starp abām valstīm iepriekšējā nedēļā.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, "Nord Pool" reģionā patēriņš samazinājās līdz 6631 gigavatstundai (GWh), un izstrādes apjomi pieauga līdz 6418 GWh.

Visās Baltijas valstīs tika novērots arī elektroenerģijas patēriņa pieaugums, un aizvadītajā nedēļā patēriņš palielinājās par 2% līdz 493 GWh. Latvijā patēriņš pieauga par 1% līdz 132 GWh. Igaunijā elektroenerģijas patēriņš paaugstinājās par 3% līdz 139 GWh. Savukārt Lietuvā patēriņš pieauga par 2% līdz 224 GWh, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Pagājušajā nedēļā kopējais izstrādātās elektroenerģijas apjoms Baltijas valstīs palielinājās par 9% līdz 301 GWh. Latvijā izstrādes apjomi pieauga par 11% līdz 149 GWh. Igaunijā iepriekšējā nedēļā izstrāde pieauga par 10%, saražota 91 GWh. Lietuvā tika saražota 61 GWh, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 113%, Igaunijā 66%, Lietuvā 27%, bet Baltijas valstīs kopumā saražots 61% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma pagājušajā nedēļā.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 20 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик